Влизането в Гърция по суша в нощните часове - от утре възможно само през Кулата

От утре вечер Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта с изключение на ГКПП Промахон/Кулата на границата с България.

Това обяви днес говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас като част от мерките във връзка с увеличаването на случаите на коронавирус в страната, съобщи АНА-МПА.

Протестиращи блокираха път Е-79 към Гърция

Вчера Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП Какавя на границата с Албания, но от утре тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без Промахон, предава БТА.

По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство. Първото са честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни. Мнозина от тях продължават да влизат и излизат, все едно няма нищо, заяви правителственият говорител.

Второто огнище са струпванията на правостоящи клиенти, особено в баровете, но и на сватби, кръщенета и други социални събирания. Третото огнище са средствата за масов транспорт. 

Коментари

  1. 2020.08.06 | 16:56
    бойкот на седесаро-мафиотските български ку.р(за СДС)орти.
  2. 2020.08.06 | 16:01
    Ами няма да отидеш като нетесе виси по опашки. Голямото добро утро станаха шопите до вчера не знаеха къде е Кулата сега голямо гърчеене
  3. 2020.08.06 | 15:25
    Какъв глу пак трябва да си, да тръгнеш за Гърция и да висиш с часове и дни по опашки !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет