В Добричка област са осигурени инвестиции за близо 5 милиона лева чрез местните инициативни групи

  • 06 август 2020 14:11

  • 310
  • 0
В Добричка област са осигурени инвестиции за близо 5 милиона лева чрез местните инициативни групи
© pixabay

В Добричка област са осигурени инвестиции за 4 890 000 лева чрез четирите местни инициативни групи, подкрепили проекти по европейски програми, съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/.

Местната инициативна рибарска група "Шабла - Каварна - Балчик" ще ползва ресурс от над 901 000 лева за изграждане на морски клуб в рибарското селище Кария, за нова спортна инфраструктура - игрища за футбол, кортове за тенис, алея с пана за рибарския живот, в Балчик.

Ремонтират сградите, в които ще се помещават новите социални услуги на Община Бургас

Част от финансовите средства по програмата "Морско дело и рибарство" ще ползва и фирма от рибарския сектор в Каварна за доставка на ново техлологично оборудване и обзавеждане, посочват от ОИЦ. Четири земеделски стопанства в община Тервел ще бъдат модернизирани със закупуване на нова земеделска техника, машини и оборудване чрез местната инициативна група.

С финансиране по Програмата за развитие на селските райони ще бъде реновирана и част от централния площад "Стария дъб" в Тервел и ще бъде изграден център за социални услуги в село Безмер, допълват от ОИЦ.

В Добричката община осигурените ресурси ще се ползват за обновяване на цех за преработка на мляко в село Котленци, за закупуване на професионално оборудване за Домашния социален патронаж и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини