Затягат мерките срещу Covid-19 в нощните барове в Благоевград

Капацитетът на трите благоевградски болници, които приемат пациенти с усложнения от коронавирус, е почти запълнен. За последното денонощие областта отново е с най-много положителни проби - 43.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12712

Кметът на Благоевград Румен Томов подготвя заповед за затягане на мерките в нощните заведения и критикува параметрите, посочени в разпореждането на здравния министър. Ситуацията в областния център става все по-тревожна през последните дни.

42 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в Благоевградска област

В три лечебни заведения се настаняват пациенти с усложнения от коронавирус - държавната болница, бившият ТУБ диспансер и частната болница ПУЛС.

Натискът върху здравната система е голям, заяви кметът Румен Томов. 20 процента от лекуващите се в болнични заведения са от Благоевград, останалите са от цялата област, каза още кметът Томов. Ще се наложи ли разкриване на допълнителна база за прием на болни.

„Дано не се наложи. Имаме готовност да отворим и залата, която е в поделението, но няма лекарски екипи, няма медицински сестри“, каза Томов, цитиран от БНР.

Кметът на Благоевград коментира и обещанието на здравния министър, който преди дни посети района, за командироване на медицински екипи при нужда: „Стига да намерят откъде да командирова – да. Разчитаме, всяка помощ е добре дошла“.

Според Румен Томов изискванията за отстояние в нощните клубове и дискотеки, упоменати в министерската заповед, са неефективни и на местно ниво мерките ще бъдат по-строги: „Днес ще бъде подготвена заповед за нощни барове, ресторанти и т.н. – по-строги мерки за тези обекти, въпреки че в министерската заповед са по-хлабави, ние ще ги засилим“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12712

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.05 | 21:29
    Те и без това провинциалистите са в София, така че да ги затварят всички нощни заведения. Кучкжте да стават целомъдрени.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет