Общината осигури маски и дезинфектанти за детските градини в Кубратско

Със съдействието на Община Кубрат и Българския Червен кръст (БЧК) бяха осигурени дезинфектанти, почистващи препарати и предпазни маски за нуждите на детските градини и ясли на територията на община Кубрат в борбата и превенцията срещу разпространението на COVID-19,съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12414

В заседателната зала на общинската администрация в Кубрат кметът Алкин Неби, заедно с директора на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов, се срещнаха с ръководителите на детските заведения. Кубратският градоначалник благодари за съдействието на червенокръстката организация, след което коментира ситуацията и обстановката по повод разпространението на коронавируса. На срещата бяха обсъдени състоянието на базите, условията и евентуалния прием на деца в заведенията. Кметът Неби предупреди, че ситуацията все още е сложна и тежките противоепидемични мерки отново могат да влязат в сила по всяко време. Той апелира да се прилагат наложените правила, за които присъстващите увериха, че се спазват изключително стриктно.

ВМРО иска безплатна да бъде детската градина за всички деца

Градоначалникът информира още, че за радост на всички на територията на общината доскоро нямаше регистриран случай на коронавирусна инфекция и уточни, че през последните дни наистина е регистриран такъв, със заразена пациентка от Кубрат, но тя не е имала контакт с никого, тъй като не е пребивавала в града и общината, а е била в чужбина. Малко след завръщането си в страната и при проявена симптоматика жената е постъпила в болнично заведение в град Русе.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12414

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет