Раклата на баба, каруца, станове за черги забавляват децата в парк "Читалище" в Тервел

Раклата на баба, писана каруца, станове за черги и китеници забавляват и насърчават патриотичното чувство на децата в новия парк "Читалище" в Тервел, съобщават от общината.

Необичайното пространство за игри и занимания с дървения портал напомня стара добруджанска къща. Карта на фолклорните области в страната с характерните национални носии, битова чешма с бъчва и каменен улук, сламеници, на които могат да поотпочинат посетителите, са сред атракциите в новия парк, разказват от читалището.

В центъра за игри има и дървено влакче, къщички, скулптури и пана - всички направени от естествени материали, като в майсторенето са помогнали и децата от фолклорния ансамбъл на читалищния дом. Кътове за спортни занимания и настолни игри - дама, шах, "Не се сърди човече", домино, игрище за футбол на малки врати, също привличат децата.

Новият парк е създаден с подкрепата на общината и предприемачи от екипа на местното читалище, който признава, че с отпадането в епидемията на репетиции, турнета, фестивали най-после е останало време за този проект. А подтикът е бил през голямата ваканция децата поне за малко да забравят компютърните игри и мобилните телефони.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет