Заявленията за нови лични карти могат да се подават във всяко районно управление

Министерството на вътрешните работи разреши да се удължи срока на валидност на изтичащите лични документи във връзка с извънредното положение заради пандемията. Преиздаването на новите документи изисква технологично време. Така поетапно започват да се подменят документите.

В тази връзка от днес всички звена БДС работим с удължено работно време от 8:30 до 18:30 ч. Това съобщи Стоянка Бумбарова, от сектор „Документи за самоличност“ към СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

МС одобри проект за допълнение на Закона за българските лични документи

“Ще се работи и в събота до 14:30 часа. Където гражданите са подали заявления, там ще си получат документите, увери тя. Удължаването е само за личните карти и свидетелствата за МВП, без задграничните паспорти, уточняват от МВР.

Графиците на работа: Тази събота ще работят звената БДС във 2-ро и 7-мо РУ. Следващата седмица ще са дежурни 3-то и 7-мо РУ. Улеснението е, че може да се подава, където и да е без значение от адресната регистрация. Може да е по местожителство, по месторабота и т.н.

Заради пандемията се очаквало да има голям наплив за смяна на документи. До март, когато беше обявено извънредното положение, имало ръст спрямо м.г., но оттогава насам броят на подадените заявления е спаднал.

В понеделник сутрин имало много голямо струпване, затова се призовават хората да не чакат този ден.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет