Конституционалист разкри какво ще се случи с Радев, ако той извърши домашно насилие

Тълкуванията на Конституционния съд станаха повод за редица дискусии през изминалите дни по повод имунитета на президента и мита за недосегаемия главен прокурор. Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров се включи в анализите по темата и посочи теоретично единствения човек, който би бил най-недосегаем от останалите власти. Оказва се, че това е онзи прокурор, който би повдигнал обвинение срещу главния прокурор. Това каза професорът в предаването "Офанзива" по Канал 3.

,,Ако един прокурор от Силистренската районна прокуратура, например, повдигне обвинение срещу главния прокурор, това означава, че главният прокурор не може да упражнява контролните си функции над въпросния силистренски прокурор. Най-недосегаемият човек в нашата държава би могъл да бъде онзи прокурор, който повдигне обвинение срещу главния прокурор'', обясни проф. Киров.

Проф. Пламен Панайотов разкри с какъв имунитет се ползва президентът и неговото вице

Що се отнася до казусът с президентския имунитет, Пламен Киров е доволен, че се стигна до публично развенчаване на митовете около една правна мистерия, която се използва най-често от определени политически среди.

Не всяко нарушение на Конституцията от страна на президента е престъпление. Например, той пропусна в 15-дневен срок да обнародва приет закон от НС. Нарушил ли е Конституцията? Нарушил я е. Но това не е основание за импийчмънт, допълни Киров.

Бившият конституционен съдия даде и пример, в който държавното обвинение би имало пълното право да се намеси и да предизвика дело срещу държавния глава.

Представете си, че срещу президента има обвинение, че е извършил домашно насилие. Жертвата показва своите синини и има издадено медицинско свидетелство. Тогава ние няма как да чакаме пет години да му изтече мандата, за да предприемем действия, изтъкна проф. Пламен Киров.

Коментари

 1. 2020.08.04 | 14:39
  И едните и другите са маскари. За пари става въпрос. За много пари.
 2. 2020.08.03 | 16:46
  РУМИ РАДЕВ и домашно насилие.... ОХ, ЧАКАЙ ЧЕ ДЪХ НЕ МИ ОСТАНА ОТ СМЯЯЯХХХ... СРЕЩУ НЕГО-ДА... ТОЗИ МЪЖ Е ПОД ЧЕХЪЛА НА ДЕСИТО, КОРНЕЛА И ВИЦЕТО МУ, че и забравих името, ми той милият реши да се направи на мъж, стисна юмрук И.... НИЩО... КАТО НЕГО-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО... ДОМАШНО НАСИЛИЕ... ДЕСА С МЕРЦЕДЕСА И ТОЧИЛКА...
 3. 2020.08.02 | 00:50
  ГЕРБ ИЗВАДИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕДНАТА КРИЗА! ГЕРБ УДВОИ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ! ГЕРБ УДВОИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА! ГЕРБ ИНТЕГРИРА УСТОЙЧИВО БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА, КЪДЕТО И Е МЯСТОТО! ИСКАМЕ ДА СМЕ ОЩЕ ПО ДОБРЕ И ПО БЪРЗО! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ СТАВА ТОЛКОВА БЪРЗО! АКО НЕ БЯХА КОМУНИСТИТЕ И РУСКАТА ОКУПАЦИЯ 1944г. ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ГЪРЦИЯ! А МУТРИТЕ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ СА ТОВА! С идването на власт на правителството на Жан Виденов през 1994 г. българските корупционни практики търпят определено развитие, като в тях вече участват най-висши фигури от държавното управление, ползващи се с директни протекции от министър-председателя на страната. Става дума, разбира се, за „приятелския кръг „Орион“ – сложен конгломерат от фирми, в които участват членове на управляващия кабинет и близки сътрудници на министър-председателя и които се ползват от определени преференции от страна на държавната администрация и при теглене на заеми от държавни и частни банки. За разлика от други предходни групировки от подобен тип – като „Мултигруп“, „Трон“ и пр. – тук няма холдингова структура. Обединяващ фактор са приятелските отношения между привидно несвързани фирми, които обаче носят имената на различни съзвездия и звезди и по този начин очертават рамките на групировката.
  1. 2020.08.03 | 14:19
   Човече, ще ти напиша само три неща: 1.Каквото и да са направили ГЕРБ, България е най-бедната страна! С 200 евро , живее ли се??? 2. Научи от Очевидец, какво е станало през 1996г! Сорос и Кр. Георгиева? И виж в историята има ли по кратка криза от тази...! 3.Не виждаш ли, че държавата се преустрои/назначени са гербери на всички държавни местенца/ и управлява като групиравка /мафия или хунта/ ?!
  2. 2020.08.02 | 21:12
   извади от кризата и го наби с 200 на нас
  3. 2020.08.02 | 12:04
   Бат Сали, лижеш ли депесарски насрани задници? Нали знаеш, че си лайнояд.
  4. 2020.08.02 | 08:23
   За 10 години се увеличиха производствените предприятия минималната заплата от 250 стана 700 има една свързана магистрала а другат почти е на завършване е за тези реализации няма как да си затворим очите
  5. 2020.08.02 | 07:06
   ей рязана свиньо марш в анадола да те е,ва!
  6. 2020.08.02 | 06:31
   ОБСОЛЮТНО ТОЧЕН КОМЕНТАР!
  7. 2020.08.02 | 01:21
   Стига с лиза ето на насрани герберски задници, до като има такива ЛАЙНОЯД КАТО ТЕБ НИКОГА НЯМА ДА СЕ УПРАВИ
 4. 2020.08.02 | 09:28
  Към всички против ГЕРБ-- помислихте ли добре какво си пожелавате? Да не стане като в оня виц--- тате каква я мислехме а каква стана.
  1. 2020.08.02 | 21:13
   аа сори, ама и твоите слуги на комундрелите не искаме
 5. 2020.08.02 | 01:23
  НА МЕН ВЪОБЩЕ НЕ МИЖАЛ ЗА ГЬОНСУРАТИТЕ: НИНОВА , РАДЕВ, ГАЛЕВИЦА И СИЕ!ГЕРБ ИЗВАДИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕДНАТА КРИЗА! ГЕРБ УДВОИ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ! ГЕРБ УДВОИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА! ГЕРБ ИНТЕГРИРА УСТОЙЧИВО БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА, КЪДЕТО И Е МЯСТОТО! ИСКАМЕ ДА СМЕ ОЩЕ ПО ДОБРЕ И ПО БЪРЗО! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ СТАВА ТОЛКОВА БЪРЗО! АКО НЕ БЯХА КОМУНИСТИТЕ И РУСКАТА ОКУПАЦИЯ 1944г. ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ГЪРЦИЯ! А МУТРИТЕ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ СА ТОВА! С идването на власт на правителството на Жан Виденов през 1994 г. българските корупционни практики търпят определено развитие, като в тях вече участват най-висши фигури от държавното управление, ползващи се с директни протекции от министър-председателя на страната. Става дума, разбира се, за „приятелския кръг „Орион“ – сложен конгломерат от фирми, в които участват членове на управляващия кабинет и близки сътрудници на министър-председателя и които се ползват от определени преференции от страна на държавната администрация и при теглене на заеми от държавни и частни банки. За разлика от други предходни групировки от подобен тип – като „Мултигруп“, „Трон“ и пр. – тук няма холдингова структура. Обединяващ фактор са приятелските отношения между привидно несвързани фирми, които обаче носят имената на различни съзвездия и звезди и по този начин очертават рамките на групировката.ЖАЛ ЗА ГЬОНСУРАТИТЕ: НИНОВА , РАДЕВ, ГАЛЕВИЦА И СИЕ!
  1. 2020.08.02 | 12:01
   Овчаря с гегата, гледай си твоя глупомер.
  2. 2020.08.02 | 03:22
   Да те шибна с гегата по кухарката,може и да ти спра глупомера.
 6. 2020.08.02 | 08:41
  Гн Президент,дигай армията хеликоптери самолети каквото трябва и туширай правителството и Парламента.Друг изход няма.България е със вас.
  1. 2020.08.02 | 11:58
   "Дигай" армията? Сериозно? Срещу други българи? Неграмотен глупак, туширан по рождение, ти си пример за утайката, която ни дърпа надолу. Не говори от името на България, никой не те е упълномощил, паси си овцете и не говори от наше име. Безпартиен съм, да не се обърка някой.
  2. 2020.08.02 | 09:35
   БЪЛГАРИЯ С ВАС АМА ДРУГ ПЪТ! А ТИ СИ СЕ ЗАПЪТИЛ КЪМ ЗАТВОРА!
  3. 2020.08.02 | 09:07
   Армията? Че те съществуват само на хартия. Тоя не може да тушира дори жена си. По-скоро тя ще извърши домашно насилие. Копейкин е карикатура на президент, човек и мъж.
 7. 2020.08.02 | 03:17
  На президента,отива при мохамед.
  1. 2020.08.02 | 11:55
   Сигурен ли си, да не е мохабет.
 8. 2020.08.02 | 06:55
  РУСОФИЛСКИ РЕПТИЛ - Р.Р.
 9. 2020.08.02 | 03:14
  Коментират неграмотни хора.Те не могат да пишат граматически правилно,искаме да си изложат тезите за и против Герб.
 10. 2020.08.01 | 23:31
  За домашвото насилие на Президента, не ме интересува! Кажете какво се случва, когато Президента зове към насилие в Държавата с вдигнати юмруци. Когато зове за сваляне на законно израното Правителство?
  1. 2020.08.02 | 02:37
   а какво зове вашия вожд, слънце с циничния си хамалски речник и с доказаните записи??? Кога Гешев ще обърне внимание на тая политическа мафия. Кога ще даде отговор за милиардите откраднати евра. Той е срам за нацията, а вие чак го величаете и се гордеете
  2. 2020.08.01 | 23:58
   ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА ЗА ИЗРОДА АНТИБЪЛГАРИН РАДЕВ!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.