Министър Кралев: Ще успеем да възстановим икономическия живот в спортните клубове, след като народните представители намалиха на 9% ДДС на спортните услуги

  • 30 юли 2020 16:17

  • 363
  • 1
Министър Кралев: Ще успеем да възстановим икономическия живот в спортните клубове, след като народните представители намалиха на 9% ДДС на спортните услуги
©

След откриването на физкултурния салон на СУ “Иван Вазов” в Своге министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във коментира пред журналисти актуални спортни теми.

Той заяви, че във времето на пандемията от COVID-19 спортният сектор е един от най-засегнатите. “Бяха спрени абсолютно всички спортни мероприятия, което се отрази изключително тежко не само на професионалните спортисти, но и на любителите. Аз смятам, че с мерките, които правителството взе през последните месеци, направихме изключително много да помогнем на спорта да се възстанови и да влезе в нормалния си режим. Успяхме да запазим бюджетите на федерациите. Тези средства, които бяха предвидени за състезания от международния спортен календар, се насочват за подготовка на нашите атлети. През следващата година твърдо сме заявили, че искаме да увеличим двойно бюджетът на клубовете. Оттук нататък, благодарение на дейността на Българския спортен тотализатор, ще имаме повече средства, които през следващите години ще инвестираме основно в спортните клубове, които са хронично недофинансирани”, каза спортният министър.

Правителството отпусна 5 млн. лв. за оборудване на "Арена Бургас"

Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във благодари на народните представители в Народното събрание, които приеха промяната в Закона за ДДС, която засяга и спортните услуги. “След това решение реално ще се намали цената на спортните услуги и ще успеем да възстановим икономическия живот в спортните клубове. На 9% се намали ДДС за всички спортни услуги и съоръжения. Всеки един българин, който спортува, ще може да се възползва от тази икономическа мярка, която смятам, че е изключително важна. Народните представители проявиха отговорност и не забравиха спорта. Съобразиха се с нашето желание и с нашите аргументи за това да се подпомогнат спортните организации”, заяви Кралев.

Министърът анонсира, че предстои взимане на важно решение, което засяга провеждането на международния състезания в България. “Днес или утре, заедно с колегите от Министерството на здравеопазването, ще решим как да бъде организиран допускът на спортисти от други държави, за които има изискване за карантиниране при пребиваването им в България. Необходимо е да им дадем разрешение да идват и да участват в състезания в нашата страна, защото в противен случай участието на отбори в международните клубни турнири и международни състезания е невъзможно. Надявам се в началото на август да бъде издадена заповед от Министерство на здравеопазването, която ще конкретизира условията и правилата, според които спортистите ще могат да влязат на територията на България и да участват в състезания, без да бъдат тотално изолирани. Трябва да им се даде възможност за провеждане на тренировки, но няма да допуснем да бъде застрашено здравето на българските граждани и на останалите атлети, които участват в дадените надпревари. Една такава заповед ще отключи международния календар, което е изключително важно за нормализиране на спортния живот. Това е огромно предизвикателство пред ръководителите на спорта във всяка една държава, защото освен равни условия на всички атлети, трябва да се гарантира и запазването на здравето на всички граждани. Надявам се, че в България сме на прав път в това отношение и ще намерим правилното решение за ситуацията”, каза спортният министър.

Нови мерки срещу COVID-19 по време на мачовете. Ананиев: Очакваме спад на заразените

Той коментира и наближаващия старт на футболното първенство в Първа лига. “Много от отборите имат заразени футболисти и минаха през ада на коронавируса. Оттук нататък трябва да се разработят железни правила, за да минимизираме всякакви рискове за играчите, защото представете си това, което се случи с „Черно море“ да се случи с който и да е отбор от Първа лига по средата на първенството. Това означава 4-6 седмици да не разполагаш с футболистите си. Разработили сме изисквания с БФС и апелирам клубните доктори да спазват правилата, да наблюдават стриктно какво се случва с футболистите им, защото те са на първа линия и трябва рано да диагностицират заболял футболист, за да може веднага да се реагира и да се намалят пораженията върху самия отбор. Всички тимове ще продължат с тестовете всеки месец. Изключително важен е периодът между тези тестове, защото всички отбори ще имат по 3-4 срещи и именно тогава разчитаме на клубните лекари да бъдат внимателни и да реагират при най-малкия симптом, който има даден футболист”, заяви Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във.

Спортният министър обяви, че е готова новата оценка на стадион “Българска армия” и тренировъчен комплекс “Панчарево”. “Оценката е много близка до тази, с която те бяха апортирани в дружеството „Сердика спортни имоти“. Тя е на стойност 23 310 700 лв., което отговаря на очакванията на ръководството на ЦСКА. Очаквам следващата седмица да седнем с тях на разговори за финализиране на създаването на новото дружество”, каза Кралев, цитиран от пресцентъра на ММС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.07.30 | 16:29

1
ДДС 2 ПРОЦЕНТА, НЯМАШ КАКВО ДА МИ ПРЕДЛОЖИШ ЧЕ ДА СИ ПЛАЩАМ ДАНЪКА РАЗБРА ЛИ ВЕ МАНГАЛ КРАЛЕВ

Добави коментар

Водещи новини