Нови кътове за отдих с беседки и барбекюта ще има в местността "Пчелина" край Разград

  • 30 юли 2020 14:04

  • 711
  • 1
Нови кътове за отдих с беседки и барбекюта ще има в местността "Пчелина" край Разград
© pixabay

Десет нови беседки ще бъдат поставени в зоната за отдих "Пчелина", ще се обновят и увеличат и барбекютата там, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в Разград.

Монтажите се извършват от работниците в две общински предприятия - "Ремонтстрой" и "Паркстрой". Целта на обновяването на съоръженията със средства от общинския бюджет е подобряване привлекателността на зоната за отдих, която е изключително привлекателна за разградчани, особено през летните месеци.

Стартира изграждането на социални жилища в Разград

Освен обновяването на съоръженията за почивка, започна и почистването на храстовидната растителност край пътя, водещ до "Пчелина", така ще бъде подобрена безопасността на движението в този участък.

Ремонтират се и мостовите съоръжения на "Пчелина", също с оглед безопасността на почиващите там. По-голямата част от беседките се поставят на голямата поляна, на която се организират масови събития и която най-често разградчани посещават, така ще се обособят нови кътове за отдих.

Барбекютата на поляната ще се увеличат с 3, тъй като останалите нови ще подменят увредените до невъзможност да се използват. Монтажът им ще приключи днес, а беседките ще се доставят поетапно до 2 седмици. Община Разград призовава гражданите да опазват новите съоръжения, те се поставят за тяхно удобство и пълноценен отдих.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2020.07.30 | 15:26

1
Да бе вместо да правят барбекюта народните си домове и дворове, като големи граждани на света и тъпите американски филми на палатка в парка.

Добави коментар

Водещи новини