Психотерапевт за пандемията: Целият ни живот влезе в границите на апартамент

  • 26 юли 2020 11:51

  • 1844
  • 2
Психотерапевт за пандемията: Целият ни живот влезе в границите на апартамент
© Pixabay

Коронавирусът като че ли не се повлия от слънчевите лъчи и настъпилото лято, но оказа сериозен ефект върху психиката ни, предава Нова Телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33000

„Това, което трябва да направим, е ясно разграничение между „сам съм” и „самотен съм”. Изолацията може да е различна, в зависимост от ситуацията, в която се намираш”, казва психотерапевтът Ива Руйчева.

„Хората сякаш си казаха - ние тази цена вече я платихме. Въпросът е дали искаме да вземем нещо, след като сме я платили. Искате ли да научите какво ви даде тази изолация", коментира още тя.

„Целият ни живот влезе в границите на двустаен апартамент. Аз там съм и професионалния си аз, и детския аз на възрастните си родители, и партньор на партньора ми, и родител на децата ми - и всичко това, седейки на един и същи диван", посочи Ива Руйчева.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1844 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крайно време

2020.07.27 | 07:22

2
беше да се случи нещо подобно. Разгулът в нравите и поведението нямаше как да не вземе своето. Нито една империя не е била превзета отвън докато не е прогнила отвътре. Свободата за която претендират е най-скъпото удоволствие изискващо морал, етика и отговорност.

2020.07.26 | 14:06

1
ТИ СИ СТОЙ В АПАРТАМЕНТА КАТО ИСКАШ.АЗ ВСЕКИ ДЕН СЪМ НАВЪН И ТО ИЗВЪН ГРАДЪТ КЪДЕТО НЯМА КОЙ ДА МЕ ГЛОБИ ,ЧЕ НЕ НОСЯ МАСКА ДА МЕ ЗАДУШАВА В ЖЕГИТЕ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини