Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията

  • 26 юли 2020 08:40

  • 523
  • 1
 Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията
© Нова Телевизия

Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията. Това показва справката на полицията от началото на тази година. Докато за първото шестмесечие на миналата година регистрираните злоупотреби са били 439, за първото полугодие на 2020 г., са регистрирани едва 41.

„Телефонните измамници успяха да включат коронавируса към използваните от тях сценарии. Един от тях е именно обаждане от мним доктор, който търси пари са лечение на заразен или болен близък или роднини”, каза за „Събуди се” по Нова Телевизия началникът на сектор „Измами" в ГДНП комисар Златка Падинкова.

23-годишен взел 8 000 лева от две жертви, чрез телефонни измами

„Повечето измами през тази година са реализирани основно по сценария за полицейското съдействие. Имаше и такива, които бяха реализирани по сценарий обаждане от близък, който иска пари, за да се освободи колетна пратка от митническа такса”, посочи още тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мхм

2020.07.26 | 12:20

1
Тази статия е фалшива или данните от МВР са фалшиви. Аз лично се опитах да докладвам 4 различни телефонни измами с които искаха да ме излъжат, но когато се обаждам на 112, ми теглят една огромна майна и ми казват да си гледам работата. Имам и записи на разговорите. Ако някоя медия се интересува, нека се свърже с мен на hackera93 @ gmail. com . Писна ми бабите и дядовците ни да са месо за гризкане, а институциите да не си мръдват пръста! След като не искат да приемат такива сигнали, логично да има спад... защото не им се занимава на полицаите.

Добави коментар

Водещи новини