Планински спасители издирват изгубен иманяр в Стара планина

Екипи на ПСС издирват изгубен иманяр в Стара планина.

Това съобщиха за „Фокус“ от Планинска спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст. Планинските спасители са реализирали общо две акции през денонощието.

Намериха жената, изчезнала на Витоша

Вчера е започнала акцията за издирване на загубилия се в Стара планина иманяр. Сигналът е получен вчера в ранния следобед, като издирването е продължило до 24.00 часа. Днес в 8.00 часа акцията е подновена и търсенето му ще продължи. Вчера са се включили екипи на спасителната служба от Троян, а днес ще включват и екипи от Ловеч.

Теренът е труден и неприятен, което затруднява търсенето. Спасителните екипи знаят самоличността на изгубилия се. Вчера са работили на терен два екипа, а днес ще бъдат три.

Вчера е имало и инцидент, свързан със счупен крак на хижа „Рай". Спасители от Калофер и Карлово са свалили туриста и акцията е приключила около 12.00 часа вчера.

Днес е имало още една акция. Рано тази сутрин е имало една жена с изкълчен крак в местността Паниците. Екипите на ПСС са оказали съдействие и вече жената е изведена от планината.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет