Открит е ремонтиран язовир край свиленградското село Димитровче

  • 22 юли 2020 14:27

  • 507
  • 2
Открит е ремонтиран язовир край свиленградското село Димитровче
© Pixabay

Днес бе открит ремонтираният по проект язовир "Келанджика" край свиленградското село Димитровче, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Хасково. Гости на церемонията са били кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Строително-ремонтните дейности са включвали реконструкция и възстановяване на преливника, ремонт и реконструкция на основен изпускател, възстановителни дейности на стената. Изградена е била контролно-измервателна система, почистен е бил половинкилометров участък след язовирната стена, като е била и инсталирана система за ранно оповестяване против наводнения.

Проектът е финансиран от ОП "Околна среда 2014-2020г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз и е на обща стойност 1 млн. лв., уточниха от държавната администрация.

Уловиха огромен сом в язовир "Жребчево"

Кметът на Свиленград арх. Карчев е отчетел проекта като изключително значим за опазване живота и безопасността на хората, както и за защитата от наводнения на стратегическите инфраструктурни обекти - магистрала "Марица" и ГКПП "Капитан Андреево". Областният управител д-р Здравкова, цитирана от пресцентъра на администрацията, е посочила, че това е добрият пример, който показва волята и желанието на всички да се реализират дейности, свързани с превенция и управление на риска от наводнения на населените места.

Последвайте канала на

Novini.bg
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един от многото

2020.07.23 | 19:41

2
Вече наистина няма опасност от наводнения, защото язовира е празен. Щяха да спестят 1 млн. лв. и да постигнат същата цел, ако само бяха пуснали водата. Попитайте жителите на с. Димитровче, дали са доволни сега.

2020.07.22 | 14:48

1
един гьол , герберите се чудят какви активи да трупат , оставка бе тулупи .

Добави коментар

Водещи новини