Кметът на Пловдив пое ангажимента общината да стане посредник между бизнеса и образованието

  • 21 юли 2020 17:49

  • 438
  • 1
Кметът на Пловдив пое ангажимента общината да стане посредник между бизнеса и образованието
© Булфото (архив)

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на e поел ангажимента общината да стане посредник между бизнеса и висшето и средно образование. На среща с ректорите на висшите учебни заведения в Пловдив е казал още, че приема предложението им в града да бъде създаден университетски алианс, в който общината да има водеща роля. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

На срещата са присъствали представители на всички вузове.

Кметът на Пловдив с важна новина за COVID-19

"Тази среща трябваше да се състои още преди епидемията. Исках да чуя от всеки един от вас какви са приоритети на вашите учебни заведения, какви проекти подготвяте за бъдещия програмен период, в който ще участвате с проекти по програми на ЕС и как Община Пловдив може да ви съдейства", е казал Димитров при откриването на срещата. По думите му е изключително важно Пловдив като индустриален център, да развива професионалното образование, както в средните, така и във висшите учебни заведения. Това е бъдещето, община Пловдив е отворена за вашите идеи и е готова да бъде ваш партньор във всяка една инициатива, добавил още кметът. Той се е ангажирал срещите да бъдат регулярни и поел ангажимент общината да стане ефективен посредник в осъществяване на връзката между бизнеса, университетите и средното образование.

От своя страна университетите са изразили готовност да подкрепят общината и кмета с подготовката на бъдеща стратегия за управление и развитие на града, каквато вече се подготвя от общината. Всички са се обединили около идеята Пловдив да бъде промотиран като образователен център с много добро качество на живот, с възможност за култура, спорт и развлечение. По тази начин университетите в града ще продължат да привличат, както чуждестранни студенти, така и българите в чужбина. Общината обеща да работи в посока осъществяване на тези идеи.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кандидат

2020.07.21 | 20:10

1
за чекмедже

Добави коментар

Водещи новини