На Куково лято ще се оправим! Всеки народ си заслужава съдбата

  • 20 юли 2020 16:50

  • 11294
  • 0
На Куково лято ще се оправим! Всеки народ си заслужава съдбата
©

И да падне правителството, и да не падне, и да дойдат други, и да не дойдат… ние си оставаме. Ние, нашата тъпотия и нашето разделение си оставаме. И нищо не можеш да направиш.

Дори управляващите да си отидат, нашите различия не си отиват с тях. В последните месеци си пролича жестоко за какво огромно разминаване става дума между малкото население на една малка държава. 

Вижте протестите, ако щете – хората, които протестират, се насъскват едни срещу други, футболни агитки срещу ЛГБТ-хора; „Отровното трио“ (като го измисляхте това име, не се ли сетихте, че звучите като пародия на реклама за вафли…?) срещу нормалните хора на протеста, които се почувстваха измамени от Бабикян, Хаджигенов и Минеков; комунисти срещу хора без психически разстройства… въобще – едни групи срещу други групи. 

Вижте какво става, когато се заговори за образованието на децата и учебните програми. Едни искат задължително да се (не се шегувам!) танцуват хорà, други го намират за пресилено и назадничаво патриотарстване; едни искат да се изучава напудрена и гримирана история с всичките му там героични „подправки“ и нищо лошо да не се споменава, комунизмът да се премълчава, все едно не се е случил и т.н., а други искат да се изучава истинска история. 

Групи, групи, групи, разделения. 

Съжалявам, но демокрацията е за общества, които са готови за нея. Нищо не идва ненавреме при обществата. Ако има една вярна максима, доказана през вековете, то тя е, че народите си заслужават съдбата. В дадения момент. Както българите при Симеон I са си заслужавали да бъдат такива, каквито са били, така и българите днес си заслужават. И никакви „световни заговори“ и тайни конспирации няма. Иди погледни в огледалото и ще разбереш кой ти е най-големият проблем. 

България е хранителна среда за измамници и тарикати. Секти и партии. 

Срещу Стратегията за детето преди време скочиха секти, разни евангелисти и про-кремълски псевдо-патриоти и всякаква лъжливо-духовна паплач. Никой не разбра, че Стратегията не е Закон, но на всички тарикати, които мечтаеха за дестабилизиране, им дойде идеално – да се възползват от натуралната тъпотия на Ганьо, който се мисли за гений всезнаещ. И започнаха да го нахъсват срещу Стратегията. Не, не защото им пука за децата и бъдещето, дрън-дрън, а защото знаят, че всяват паника и щом Стратегията „идва от Запада, налагат я от Брюксел“, значи всичко, което идва оттам, трябва да го мразите. Работи за разединяване. Прост сценарий, но много ефективен, щом публиката е проста.

А малката подробност е, че майката-насилница в Перник, също е от една от сектите. Вероятно и тя е била „против“ по-строгото законодателство за насилие над деца. Вероятно и тя е плямпала глупости за „норвежци“ и „отвличания“. 

Брутално насилие: Майка качи клип как пребива малкото си дете

Викахте, викахте, че си имаме достатъчно добро законодателство за защита на децата (без да знаете така ли е или не, но ви излъгаха че е така), а днес гледате клипа със садистично и умишлено пребитото дете и кълнете „закрила на детето“ и „социалните“, че не били направили нищо. 

Да, вие определено не виждате връзка между двете неща, но това не ме изненадва, вие не виждате връзка и между това, че когато има строги правила, има малко заразени с COVID-19 и го смятате за измама. Сега има хлабави правила и съответно – повече болни и умрели. А вие пак смятате болестта за измислена. 

Разбирате ли защо в България не може да има демокрация? Демокрацията е най-съвършената форма на самоуправление на едно общество. Как да ви се даде на вас да се самоуправлявате, като вярвате във вещици, рептили, гоните Сатаната, но смятате COVID-19 за измислица, смятате, че норвежците искат да ви откраднат децата, а про-съветски партии и малоумни секти ви водят за носа, както си поискат? Как да ви се даде на вас да се самоуправлявате? 

Не обичам да се съгласявам с хората от властта, но ако Бойко някога наистина е казал, че мат‘ряла е лош… съм съгласен с него. Лош е. Плашещо лош.

България е хранителна среда за тарикати и измамници не защото те са много хитри и умни, а защото жертвите им са с интелекта на дъска за гладене. 

Още нещо: демокрацията първо се извоюва, после се развива и поддържа. Извоюва се със саможертви. Ако смятате, че да танцуваш хорò на жълтите павета и песнички да пееш, е саможертва, то… то, имате ТОЧНО демокрацията, която заслужавате. 

Разбирате, че жената, била детето си, проявява признаци на нездраво психическо състояние. Сектата (съжалявам, но политическата ми коректност се изчерпа, да – секта е), която я е вербувала, се е възползвала от психическото ѝ състояние и го е довлошила с промиване на мозъка ѝ. Резултатът, мисля, е виден за всички. 

Лошото е, че масово им се водите по акъла. Ето, вижте се:

Пак ви се привиждат някакви кошмари от сценариите, които ви рисуваха преди няколко месеца и ви караха да протестирате срещу вече несъществуващата Стратегия. Те! Сектите и евангелистите, и политиците-нагаждачи. Айде, решете сега мразите ли ги, вярвате ли им! 

Защо една психически нестабилна личност е оставена без контрол, е друга тема. Тези личности си останаха извън приоритетите на всички управляващи. Винаги нещо друго беше по-важно.

Хотелиерите, например. Последно тях спасявахме, намалявахме им данъците, рекламирахме им бизнеса, насила им пращахме туристи. Пациентите… разбирате ли… пациентите и опасните хора не са приоритет, защото те не могат да се срещнат в живия живот на улицата с хората, от които зависи управлението и вземането на решения. Когато се качиш в лимузината, преминеш през града с охрана и влезеш в Министерски съвет или Парламента, а после отидеш на вечеря с охрана, няма как да се срещнеш с потенциално опасен пациент. На практика, за теб те не съществуват, не са ти проблем. За разлика от хотелиерския бизнес, който пряко те вълнува. Да, мистерията не е много сложна за разгадаване. 

Жената сега е арестувана. Ако законодателството, дето врякахте, че и така си било добро, наистина беше добро, тя отдавна щеше да е задържана, а детето дадено на нормални хора да го отглеждат. Също и ако на околните им пукаше малко повече, че да се излъжат и да подадат сигнал, това също. Но да се фокусираме върху това, че тя е задържана. 

Всички вие обаче, които си вършите мръсотийките на тъмно, без да ги снимате, сте още на свобода. Появявате се от време на време да коментирате тук-там, личите си отдалече. Да се хванем ли на бас, че и тя – преди да я арестуват – е писала коментари и същите глупости като вас? М? Да се хванем ли на бас! 

Не ме е срам от вас, гнус ме е от вас, дали сте обикновени лумпени идиоти или политически дейци, нагаждачи и алчни идиоти, все тая – гнус ме е от вас. 

Та, затова няма да има скоро демокрация в България. И да дадеш царски дворец на свинете, скоро пак ще е кочина.

И да дойдат свестни лидери (от тия, дето обичате да си мечтаете как ви ги спускат отгоре с магическа пръчка), ще ги прогоните и пак едни от вас си ще сложите да ви управляват. 

Кога ще се оправят нещата ли? Когато цялото „стадо“ изчезне по естествен път. Обаче остават децата ви, които сте възпитавали по същия начин и те са ваши копия. Значи… значи на Куково лято ще се оправим. 

Много ми се иска някой от „неверниците“ в COVID-19, например, да вземе да иде при една майка на загинал от болестта, да я погледне в очите и да ѝ каже, че коронавирусът е измама и е „пресилен“, че е „за пари всичко“. И понеже те са отявлени интернет-смелчаци, ще ми е интересно да ги видя дали няма малко да намокрят гащите, ако се окажат в контакт с някой заразен, който им признае, че е болен. Или направо да идат в едно отделение с пациенти с COVID-19, там да си разправят заучените смешки за болестта, да разведрят малко болните. 

Щом дори една пандемия (която е очевиден външен и явен враг, ясен за разпознаване поне и не се крие) не можа да ни сплоти и обедини, да махне жаждата за себеизтъкване  и самореклама, политически оцветявания и опит да се яхне кризата за лична изгода… значи всичко е изгубено. Доизкарайте си – на който колкото му е определено, със здраве – и последният да щракне лампата, моля… От България ще правят пасище. 

 

Фейсбук потребител след смъртта на Николай Щерев: Още ли смятате, че COVID-19 е измислица?

Последвайте канала на

Александър Томов
11294 0

Водещи новини