Маргаритов предупреди: Предлагат се съмнителни лекарства срещу COVID-19

  • 19 юли 2020 10:50

  • 645
  • 1
Маргаритов предупреди: Предлагат се съмнителни лекарства срещу COVID-19
© Кадър: БНТ

Най-големият проблем сега е нелоялната търговска практика при лекарствата. Предлагат се медикаменти, за които се твърди, че лекуват грип или коронавирус. Това няма как да е вярно при положение, че все още не е измислена ваксина. Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов. 

В същото време той каза, че заради коронавируса има проблем с почивките на хората. Пред БНТ Маргаритов отбеляза, че е по-добре хората да приемат предложението за отлагане на ваканцията, вместо да чакат връщането на ваучер. 

"Имаме над 1000 проверки, които са тематични както по отношение на онлайн търговията, така и по отношение на това, че доста стоки, които преди това не бяха пазарувани толкова често, се явиха стоки от първа необходимост - предпазните маски, дезинфектанти - заговори се за спекула", подчерта Димитър Маргаритов.

Хидроксихлорохинът - всички научиха за него заради COVID-19. Без него обаче не могат хиляди българи с автоимунни заболявания

Има туристически сезон, въпреки епидемиологичната обстановка, и са започнали проверки по плажовете.

Novini.bg
645 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чико

2020.07.19 | 12:25

1
"Предлагат се медикаменти, за които се твърди, че лекуват грип или коронавирус. Това няма как да е вярно при положение, че все още не е измислена ваксина.".... Голям разбирач. Какво общо има ваксината с лекарствата? Предполага се че първата трябва да предпазва а лекарствата да лекуват. Друг е въпроса доколко ефективна ще е ваксина за вирус който има безброй щамове и се мени? Вземете за пример обикновения грип-всяка година ваксинации,всяка година епидемии и никакъв имунитет,още по-малко стаден.Ефективност нула "0".....Майката му е да се търси ефективно лечение,другото е бизнес!!!!!

Добави коментар

Водещи новини