На граничен пункт "Кулата" трафикът е интензивен и в двете посоки

  • 16 юли 2020 09:17

  • 761
  • 0
На граничен пункт "Кулата" трафикът е интензивен и в двете посоки
© Булфото (архив)

Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Гърция, могат да преминат само през ГКПП "Кулата" - "Промахон", припомнят от МВР.

На ГКПП "Маказа", ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Ивайловград" не се пропускат туристи. Пропускат се лица, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция.

Новите правила за Гърция влизат в сила от днес

На пунктовете "Илинден" и "Капитан Петко войвода" към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП "Ивайловград" - само сезонни работници. През ГКПП "Маказа" мога да преминат собственици на имоти в Гърция с документ за собственост.

Не се извършва преминаване през ГКПП "Златоград" и в двете посоки. Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

На ГКПП "Кулата" трафикът на леки и товарни автомобили е интензивен и в двете посоки.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин".

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. Трафикът на ГКПП "Дунав мост-Русе" и на ГКПП "Дунав мост-Видин" е нормален.

На границата със Сърбия на ГКПП "Калотина" трафикът е нормален. На ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" трафикът е нормален. Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково".

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. На ГКПП "Лесово" и на ГКПП "К.Андреево" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини