Подменят мантинелата на мястото на тежката катастрофа на АМ "Тракия"

  • 14 юли 2020 08:16

  • 364
  • 2
Подменят мантинелата на мястото на тежката катастрофа на АМ "Тракия"
© Булфото/архив

Започна подмяната на унищожената мантинела на мястото на катастрофата на АМ "Тракия".

Веднага след пътно-транспортното произшествие от Европейския център сигнализираха, че мантинелите са много стари и ръждясали.

Според Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики, този инцидент не е трябвало да се случва и е трябвало да се направи всичко възможно да бъде предотвратен, предаде БНТ.

"Днес с колегите от целия експертен сектор ще се съберем да помислим на това място какво друго може да се направи, никога повече да не се случва такава трагедия. Пет човека с кръвта си ще са платили за това нещо, но вярвам, че можем да си вземем поука от това нещо, вярвам, че тази трагедия ще обедини експертния потенциал и заедно ще намерим верните изходи и верния път, за да намалим жертвите до 0", коментира още Русинова.

Според нея това може да се случи само ако целият експертен потенциал на България работи заедно, като се правят целенасочени инспекции по пътна безопасност. "Реакцията на държавата този път беше изключително адекватна и навременна, за това всички ние заедно да намерим начин да се справим с този тежък проблем за България. Този процес започва от промяна на пътната среда - първо да оправим мантинелите, пътните знаци, и тогава ще стигнем до последната точка - превъзпитаване на българските водачи", заяви Русинова.

Точно в 11ч. започва инспекция на АПИ на проблемния участък на АМ "Тракия". Поканени са и експерти от неправителствени организации.

Шестима загинали при жестоката катастрофа на АМ "Тракия"

Последвайте канала на

Novini.bg
364 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rootme

2020.07.14 | 09:32

2
Решението е изключително просто—бетонна мантинела която да разделя двупосочните платна. Това драги ми управляващи е далеч от концепцията за магистрала. В Европа аз метални мантинели която да разделя двупосочен път не съм видял и да се нарича магистрала. Това е двупосочен второстепенен път.
tikwun

2020.07.14 | 08:42

1
тиквата да запали джипа и да иде на инспекция. той нали много ги разбира строежите на магистрали. да даде професионално мнение. да срежи лентата на подменената мантинела.

Добави коментар

Водещи новини