От МТСП с много важна информация за Националната програма за заетост на хората с увреждания

  • 11 юли 2020 11:15

  • 622
  • 1
От МТСП с много важна информация за Националната програма за заетост на хората с увреждания
© Pixabay (архив)

Агенцията за хората с увреждания започва да набира проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания от 13.07.2020 г. Основната цел на програмата е да насърчи и подпомогне работодателите при създаването на работни места за хора с трайни увреждания и повишаването на техните знания и умения, съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Кандидатите могат да получат до 10 000 лв. субсидия за осигуряване на достъп за хора с увреждания до съществуващи или новоразкрити работни места. Същата сума е предвидена и за финансиране на проекти за приспособяване на съществуващи работни места за хора с увреждания и за оборудване на нови, съответстващи на характера на тяхното заболяване. За квалификация и преквалификация, съответно обучение за професионално и служебно развитие за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст субсидията е до 1000 лв. на лице с трайно увреждане.

Омбудсманът поиска държавна подкрепа за децата с увреждания

Конкурсната документация може да се намери на интернет страницата на Агенцията за хората с увреждания на следния линк: https://ahu.mlsp.government.bg/portal/page/83. Крайният срок за подаване на проекти е 17.30 часа на 17.08.2020 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
programa na hartiika

2020.07.11 | 15:17

1
kogo zablujdavate

Добави коментар

Водещи новини