От ГЕРБ с важна информация за изплащането на пари по ТЕЛК-овите решения

  • 10 юли 2020 13:09

  • 1672
  • 1
© Novini.bg

По отношение на срока, в който удължените по време на извънредното положение ТЕЛК-ови решения важат, искам да заява, че процедурата по приемането на удължаването на този срок ще се реализира следващата седмица и предприехме мерки да използваме закон, който е в рамките между първо и второ четене, защото смятаме, че така ще се ускори процедурата. Това заяви пред медии в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е по повод ТЕЛК-овите решения.

,,Следващата седмица законът ще бъде приет в пленарна зала и ще се даде възможност да се удължат ТЕЛК-овите решения за трайна нетрудоспособност и за степен на увреждане, които са изтекли по време на извънредното положение и извънредната епидемиологична обстановка с два месеца до приключване на извънредната епидемиологична обстановка. Това ще реши проблемите, защото ще даде възможност да се изплатят средствата по тези ТЕЛК-ови решения и хората да получат своите пари в рамките на месец'', допълни Дариткова.

Много важна информация за всички с ТЕЛК-решения

,,Става въпрос за около 5000 души. Предложението ще бъде да се увеличат решенията с два месеца след приключване на епидемиологичната обстановка, т.е. няма да се слага конкретна дата, за да може - независимо какви решения ще бъдат взети - този текст да важи и хората да получат сигурността, че няма да има прекъсване в изплащането на техните пенсии. НОИ започва работа и ще има готовност веднага в момента, в който има нормативното основание и текстът е публикуван в Държавен вестник, хората да могат да получат своите пенсии до края на месец юли'', коментира от своя страна министърът на труда и социалната политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Последвайте канала на

Novini.bg
1672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ник

2020.07.10 | 13:53

1
Смотаняци, защо не го помислихте преди да приемете другото?

Добави коментар

Водещи новини