БНБ планира да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението на голямата Стоянка Мутафова

  • 08 юли 2020 15:19

  • 594
  • 0
БНБ планира  да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението на голямата Стоянка Мутафова
© Novini.bg

БНБ може да пусне възпоменателна монета за 100-годишнината от рождението на голямата българска актриса Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското през 2022 година. Това става ясно от предварителната програма за възпоменателни монети и банкноти на БНБ.

Управителният съвет на банката одобри окончателната програма за догодина и предварителната за 2022 и 2023 година, пояснява БНР.

Догодина ще бъдат отсичани единствено сребърни възпоменателни монети. В серията за български традиции е избрано нестинарството, а българският владетел, който ще бъде почетен със сребърна възпоменателна монета през 2021 година, е хан Омуртаг.

Предварителната нагласа за 2022 година – освен медна монета, посветена на Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското, БНБ планира и два златни български лева. Това е и единствената монета от чисто злато до края на периода. През 2023 година може да видим сребърна монета с частична позлата, посветена на цар Михаил III Шишман и сребърна монета за 125-годишнината освещаването на Желязната църква в Цариград.

Последвайте канала на

Novini.bg
594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини