Необходима ли е пълна екипировка на медиците, за да се избегне фатален край като при д-р Стамов?

  • 07 юли 2020 09:04

  • 454
  • 1
Необходима ли е пълна екипировка на медиците, за да се избегне фатален край като при д-р Стамов?
© Pixabay

Д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ, коментира смъртта на починалия си колега д-р Юлиян Стамов, който загуби живота си след преглед на пациент с коронавирус. 

Пред бТВ тя отново подчерта, че най-важното е защитата на медиците. Даде пример и с това какви са условията за работа във Великобритания за спешните лекари. Д-р Кателиева подчерта, че ситуацията у нас е недопустима.

Проф. Христова със стряскаща прогноза за броя на заразените с COVID-19 за ден през есента

"От април във Великобритания ходят с пълна екипировка", отбеляза тя.

Д-р Кателиева коментира и факта, че д-р Стамов не е бил веднага приет в болница, след като е имал всички симптоми за коронавирус. По думите й "едно е да приемаш антибиотик през устата, друго е венозно". Според нея е имало забавяне, което е било фатално.

Д-р Кателиева каза още, че няма как по сигнала да се разбере на какъв пациент ще попаднат спешните медици.

Последвайте канала на

Novini.bg
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вашето име

2020.07.07 | 09:56

1
Да, трябва да третират всеки болен като потенциален носител на ковид19. Неудобно е, но по добре неудобно, отколкото да се чудят кой може и не може да ги зарази. Пациента трябвало да каже какви симптоми има? Пациента или не знае какви симптоми има или лъже съзнателно или несъзнателно. Аз не знам как може да има такъв абсурд, спешна помощ да се обезопасяват или да не се обезопасяват. Всички, при всеки един пациент, обезопасени, даже после дезинфекцията на самите лекари ще е по лесна да ги напръскат с дезинфектант вместо да се преобличат постоянно. Все пак това е мое виждане, може би има неща които са спецични и не са ми известни, но това е общият план на действие.

Добави коментар

Водещи новини