Вандалщина в "Младост". Прерязаха с резачка къщичка за книги

  • 03 юли 2020 18:33

  • 877
  • 5
Вандалщина в "Младост". Прерязаха с резачка къщичка за книги
© Мария Илиева, фейсбук

Вандали потрушиха къщичките за книги, поставени в столичния "Младост". Това алармира бившият кандидат за кмет на района и настоящ депутат от ГЕРБ Мария Илиева. И други възмутени жители публикуваха снимки на  изпочупените къщички в социалната мрежа.

"Преди две години поставихме къщичките за книги в парковете в район Младост. Тази е една от първите- в парк “Сто години София”, но... май не се е харесала на някого. Хората казват, че мъж с резачка просто е отишъл и... я е отрязал пред смаяните им погледи, посред бял ден.
Ще организирам поставянето на нова къщичка за книги, защото съм убедена, че колкото по-достъпно е четенето, толкова по-рядко ще се случват подобни посегателства", коментира във фейсбук Илиева.

А от пост на Ангел Караиванов пък става ясно, че непознат мъж е запалил резачка за дърво в парка в Младост 1 и е прерязал друга къщичка за книги.

"Нямам думи! При парк пълен с деца", коментира той.

Последвайте канала на

Novini.bg
877 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Някой

2020.07.04 | 11:43

5
Щом и журналистите започнаха да пишат "ПОТРУШИХА" вместо "ПОТРОШИХА"и още ги държат на работа, значи че неграмотността и простащината са взели връх над интелекта в България. И това с къщичките е едно от следствията. В България във висшите учебни заведения не кандидатстват само напълно неграмотните и слабоумните. Всички що годе сричащи полуграмотни са на юруш към университетите. И приемат тези,които са по-по-най, но все пак от полуграмотни сричащи азбуката хора,които някак си избутват до дипломирането си поради ниските критерии, възцарили се в обществото. И след това тези, завършилите някак си, мултиплицират простащината и неграмотността в обществото. Знаещите, можещите, грамотните и интелигентните отиват да учат в чужбина (защото там качеството и нивото на учебните заведения е неизмеримо по високо от това в БГ) и разбира се си остават там след дипломирането, защото в БГ неграмотните и полуграмотните, заели високи постове, никога няма да им дадат поле за развитие за да не ги изместят от топлите доходни местенца. Това е БГ реалност.
Иван

2020.07.03 | 21:33

4
ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ!!!
jeko

2020.07.03 | 21:26

3
щом калинки и пеперудки могат да имат перспектива ,защо са ни книги
Вълчо

2020.07.03 | 20:10

2
Аз съм българче, обичам резачките, дървар да се наричам......

2020.07.03 | 19:30

1
piroksilin mu e maikata

Добави коментар

Водещи новини