Деница Сачева: Абсурдно е да се говори, че прикриваме безработицата, това е теза на троловете

  • 01 юли 2020 08:42

  • 894
  • 10
Деница Сачева: Абсурдно е да се говори, че прикриваме безработицата, това е теза на троловете
© БТВ

От днес влиза в сила обещанието за 6,7% увеличение на минималната пенсия и така тя става 250 лв., което ще струва на държавата около 440 млн лева. Над два милиона и 90 хиляди пенсионери ще получат увеличение на размерите на получаваните от тях пенсии или добавки. В резултат на осъвременяването и на увеличенията се очаква средният размер на пенсията да бъде около 420 лева. Таванът на пенсията остава 1200 лева, като около 25 000 са пенсионерите, които взимат този таван. Това сподели в студиото на "Тази сутрин" в ефира на bTV министърът на труда и социалната политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

,,Кризата, която беше внезапна, ощети средствата в професионалните фондове, загубите са за около 685 млн. лева. За момента ще бъде трудно наваксването. При всички положения ще търсим вариант хората да не са ощетени'', каза още социалният министър.

От днес пенсиите се увеличават с 6,7 процента

Относно твърденията, че реалната бройка на безработните у нас се прикрива тенденциозно, министър Сачева подчерта, че подобно нещо няма как да се случи, тъй като данните за безработицата може ясно да се видят на страницата на Агенцията по заетостта.

Абсурдно е да се говори, че безработицата се укрива. Това е някаква теза на троловете, които избягвам да слушам и следя, посочи тя и допълни, че през последните седмици повече хора намират работа, отколкото губят.

Мрачна прогноза: До края на годината се очаква безработните да надминат 330 хиляди

По отношение на мярката 60/40 Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е съобщи, че днес предстои на заседание на кабинета да бъде приет новият дизайн на мярката, която ще разшири своя обхват на действие и чрез нея ще бъдат подпомогнати лекарите по дентална медицина, частните градини и частните ясли.

Министър Сачева с подробности за новия дизайн на мярката 60/40

Благодарение на тази схема запазихме около 150 000 реални работни места и бяха подадени 17 000 заявления за около 300 000 работници и служители. Настоящите подобрения по мярката 60/40 ще ни позволят до 30 септември да запазим около 300 000 работни места, отбеляза още социалният министър.

,,Законът за социалните услуги вече е в сила и той действа, като е поет ангажимент да бъдат направени подобрения по някои от членовете му. Има подадена жалба от БСП в Конституционния съд, според която въпросният закон е противоконституционен, но съдът още не се е произнесъл. Според мен обаче мотивите в жалбата са неоснователни и няма нищо противоконституционно в Закона за социалните услуги'', завърши министърът на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Novini.bg
894 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.07.01 | 10:48

10
Не е нужно да си ИКОНОМИСТ или да си А.н.ал.и.з.а.т..о.р за да знаеш колко и как Хунтата П.Р.И.К.Р.И.В.А в БГ 11 години вече реалната безработица? Един С.Т.У.Д.Е.Н.Т. в първи к.у.р.с по с.т.а.т.и.с.т.и.к.а. ще ви изкара реалните данни.Ако аз имам ресторант и седна да смятам кое ястие да ми остане в менюто ще си направя справка за 2019 какво и по колко съм продал от всичко и така ще сметна когато ТРЪГНА ДА ИЗВАЖДАМ.Това са з.а.к.о.н.о.м.е.р.н.о.с.т.и.т..е. в СТАТИСТИКАТА.Ако реално и.з.ч.и.с.л.я.в.а.м. ЗАПЛАТИТЕ в БГ няма да взимам тези на 2 % свръх богаташи и олигарси и мутри да ги сравнявам с масовката на п.р.о.л.е.т.а.р..и.я.та.. от 98 % ,а ще взема предвид само тези на 98 % и по групи...Как изчисляват ХУНТАТА заплатите в БГ--Иван яде картофи,Петър К.ю.ф.т.а.ц.и--Средно двамата консумират МУСАКА..?? Е,,питам аз,това така ли е? ЕМИ НЕ,,НЕ Е Е ТАКА,Та и със БЕЗРАБОТИЦАТА е същия принцип на лъжи и измами.Безработните в сайта на МС са еди колко си..ДА ама това са данни на тези които са се записали и продължават всеки месец да ходят в Бюрата по труда да се подписват.Ако ТИ който четеш си безработен и един месец пропуснеш да идеш до бюрото да се подпишеш-ТО ти според тази Ч.У.М.А. не си вече БЕЗРАБОТЕН..Е,,ама не си и работещ..та къв си тогава.Реално от 10 безработни 8 не се водят на отчет,а само 2 ма които се подписват или записват в Бюрата по труда..Правете си сметката реално ПРОЦЕНТА НА БЕЗРАБОТНИ КОЛКО Е В БГ И КОЛКО НИ СЪОБЩАВАТ ЧЕ СА ТЕ.Ако ти казват безработицата е 6 или 7 % то считай че безработицата реално в БГ е поне 25 %..Е...да ама според тая аз съм ТРОЛ..Трол съм щото съм неудобен,истински и не съм комунист част от хунтата
Еврейски отпадък

2020.07.01 | 09:28

4
Сачева е долнопробен БОКЛУК ! Изкарват данни за безработицата на БАЗА ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ЗАПИСАЛИ И СЕ ВОДЯТ НА ОТЧЕТ В БЮРОТО ПО ТРУДА. Демек всеки като мен който е безработен но не е записан в бюрото по труда ЛИЧНО ,то той не се води на отчет безработен. Ако си бил записан и по някаква прочина вече си спрял всеки месец да ходиш да се подписваш понеже не виждаш смисъл то ти отново не се водиш на отчет за безработен нито пък работещ. Един вид ти е се водиш никъде. Сачев съвсем умишлено поради заповед спусната от тулупа комунист ПРИКРИВА видно безработицата в БГ . Въпроса ми е следния - ЗАЩО БАЗА ДАННИ НА БЕЗРАБОТНИТЕ ИЗХОЩА ОТ ФАКТА НА ТЕЗИ КОИТО ЛИЧНО СА ОТИШЛИ НА КРАК В БЮРАТА ДА СЕ ЗАПИШАТ ЧЕ НЯМАТ РАБОТА А ТОВА НЕ СЕ ВОДИ ЕЛЕКТРОННО КАКТО Е В ЦЕЛИЯ СВЯТ В 21 ВЕК ? АКО ИВАН И ПЕТЪР ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ТОВА В БАЗАТА ИЗЛИЗА АВТОМАТИЧНО И БЕЗ ТЕХНИТЕ ПОДПИСИ ИЛИ ЗАПИСВАНИЯ ТО ТЕ СЕ ВОДЯТ БЕЗРАБОТНИ— Е ДА АМА ТОВА В БГ НЕ Е ТАКА !!! СЛУЧАЙНОСТ ?? Не мисля . Именно така мутренското правителство на боко прикрива безработицата както прикриваше БВП , резерва ,финансовия индекс и всичко останало за пред ЕК,ЕС,ЕП и световните организации с цел прикриване на престъпленията кражбите и реалността. Само да вметна че Гърция преди да фалира го правеше същото години наред а ЕС си беше заврял главата в задните части. Та в този ред на мисли понеже констатирам явните факти аз според това извънземно Сачева съм ТРОЛ а ???
така

2020.07.01 | 10:45

9
така толупа изкарва безработица клоняща към 0 при един милион безработни мангасари
Хасан

2020.07.01 | 10:19

8
Много е ясно, че се прикрива безработицата. Не е необходимо да сме тролове. Ето ,вижте казвате, колко добре управляваме. Обезщетенията за безработица са нищожни в сравнение сьс сьщите преди 25 години.
Трол

2020.07.01 | 10:09

7
Когато свърши прословутото 60/40 тогава ще се види безработицата защото много хора си намериха работа по тази програма, точно и за това много ще останат без работа като свърши!
До Сачева комунистката

2020.07.01 | 09:32

5
Аз сега като не съм се записал в бюрото по труда както беше преди 1989 .... ВОДЯ ЛИ СЕ БЕЗРАБОТЕН ? Понеже аз съм безработен от 20 март ... Как се водя в отметите на ГЕРБ и по документи като цяло ? Може ли тая другарка да ми отговори ? Безработен ли съм според нея или не

2020.07.01 | 10:09

6
Не си безработен за ГЕРБ баце. Съжалява. Лека работа

2020.07.01 | 09:01

1
ТОВА ГО ЧУВАМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ НЕЯ,А СЪМ ПОСТОЯННО ПО ФОРУМИТЕ?ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА?
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2020.07.01 | 09:25

3
МНОГО СИ ПРОСТ,НО НЕЩО НЕ ТЕ РАЗБИРАМ?ДАЙ ДЕФИНИЦИЯ НА ТРОЛ???
Един

2020.07.01 | 09:03

2
Трол си, щом твърдиш това!

Добави коментар

Водещи новини