Завързаното в Провадия момиче имало криминални регистрации

  • 30 юни 2020 07:58

  • 735
  • 1
Завързаното в Провадия момиче имало криминални регистрации
© Кадър - Нова телевизия

14-годишно момиче беше открито завързано с верига в двора на училище в Провадия. Оказало се, че за момичето се грижи леля му, която го връзвала, за да не бяга.  Това се е случило и в неделя вечерта, но детето успяло да се отскубне, и, заедно с веригата, е намерено от охраната на училището.

 „Това не е първият случай на бягство на момичето, обясни в ефира на Нова телевизия кметът на града Жоро Илчев. То е проблемно дете, регистрирано е за кражби. Регистрирано е в Комисията по противообществени прояви към Община Провадия и за него се грижат психолози. След намирането му в двора на гимназията са информирани полицията и дирекция „Социално подпомагане”.  Взети са незабавни мерки. Детето е откарано във Варна, направени са му съдебно-медицинска и психологична експертиза”, добави още той.

Жена от Провадия връзвала 14-годишната си племенница с метална верига с катинар за леглото, за да не бяга и краде

Лелята на момичето гледала 5 деца – нейните и на сестра ѝ. В момента то е настанено в кризисен център в много добро състояние.

Бисерка Йорданова, началник отдел „Закрила на детето” в Провадия обясни, че детето не е било настанявано в приемно семейство. „В семейството, където е живяло момичето са правени ежемесечни проверки до обявяването на извънредното положение. Лелята  полага много добри и адекватни грижи за детето”, обясни тя.

По думите ѝ детето е било адекватно и обяснявало какво му се случва. По информация на социалната служба това е бил първият случай, в който то е било връзвано с вериги. Момичето е имало достъп до храна и тоалетна и е изведено от семейството, в което е било настанено.

Проговори лелята на момичето, вързано с верига за крака

Последвайте канала на

Novini.bg
735 1

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.30 | 11:08

1
Награда за лелята

Добави коментар

Водещи новини