Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК

  • 26 юни 2020 14:16

  • 290
  • 0
Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК
© Булфото

Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК, съобщи във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска

Това е знаков обект в подкрепа на хората на изкуството и културата с места за театрални постановки, музикални и танцови събития, изложби, образователни и социални дейности.

Благодаря на председателя на комисията по култура и образование в СОС Малина Едрева, която работи със сърце и душа за реализацията на този проект. Заедно с главния архитект на София арх. Здравков организираха международен архитектурен конкурс, в който участваха над 60 проектантски бюра.

Беше избран проекта на арх. Мариана Сърбова и арх. Антон Колев, който предвижда изграждане на една голяма зала, две по-малки, кафене, помещения за услуги от резидентен тип и външен амфитеатър с много зеленина.

(Снимки: Булфото)

Очаквам строителните дейности да завършат в началото на следващата година, след което ще започне организация на дейността. Разговаряла съм с министъра на културата за включване и на министерството, защото това ще е национален център, единствен в България.

Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК. Това е знаков обект...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Петък, 26 юни 2020 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини