В Пазарджишка област под домашна карантина са 931 човека

  • 24 юни 2020 14:42

  • 769
  • 1
В Пазарджишка област под домашна карантина са 931 човека
© Novini.bg

Хората, поставени под домашна карантина в Пазарджишка област, са 931. За последното денонощие новите случаи на COVID-19 са 13, съобщи на онлайн брифинг областният управител Стефан Мирев след заседанието на кризисния щаб.

Предвид прогресивно нарастващия брой на заразени с коронавирус днес е проведена среща с кметовете на общините Велинград, Сърница и Ракитово, и управителите на двете многопрофилни болници във Велинград, информира още Мирев. До края на деня двете лечебни заведения ще представят варианти за реорганизация на работа на отделенията, за да бъде осигурена навременна медицинска грижа за всички пациенти при евентуално разрастване на епидемията в трите общини.

Областният управител допълни, че продължават проверките за носенето на маски в закрити помещения. До момента няма съставени актове, връчени са само предупредителни протоколи.

Стефан Мирев апелира всички жители на областта да бъдат отговорни към собственото си здраве и това на околните, да спазват всички противоепидемични марки и да носят маски в закрити помещения.

Турски гражданин избяга от карантината си в Разград

Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова допълни информацията като посочи, че в момента 81 човека са на домашно лечение,а 22 са хоспитализирани.

Изследвани са общо 482 проби. От началото на епидемията в област Пазарджик заболелите са 261, 140 са излекувани, 18 са починалите. Общо 482 проби са били изследвани през изминалата седмица.

Д-р Петрова каза още, че проверките за спазване на мерките ще бъдат ежедневни и нарушителите ще бъдат санкционирани.

Последвайте канала на

Novini.bg
769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.24 | 15:12

1
931 мангала!

Добави коментар

Водещи новини