Д-р Пенчев: Още 4 положителни проби за COVID-19 в редиците на БСП

  • 23 юни 2020 08:19

  • 3666
  • 4
Д-р Пенчев: Още 4 положителни проби за COVID-19 в редиците на БСП
© Кадър - Нова телевизия

 Трябва да се научим да живеем с вируса, само че като че ли българинът почна да живее с мисълта, че вирусът изчезна. Това заяви д-р Данчо Пенчев, ръководител на РЗИ София в ефира на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Според д-р Пенчев, всяка наложена мярка се налага с идеята да даде някакъв резултат, но с махането ѝ се увеличават някои негативни тенденции. На въпрос дали не изглежда така, че икономиката излиза на преден план, пред здравето, отговорът беше, че той отговаря за София, а за цялата страна е политическо решение. "В никакъв случай не се поставя на преден план икономиката", подчерта все пак Пенчев.

Затягат контрола в градския транспорт

Българинът спря да се страхува и забрави посланието за трите "Д" – дезинфекция, дисциплина и дистанция, коментира Пенчев.

Има нова особеност в протичането на заболяването. Положителните проби са на хора без симптоми или с много леко изявена клиника. Случаите показваха едно положително развитие към бързо излекуване, но пък заразените оставаха вирусоносители”, обясни д-р Пенчев.

Според него мерките в страната категорично не се неглижират. За пример той даде заповедта на министър Ананиев от 00 часа тази нощ, която посочва, че маските стават отново задължителни на закрито.

Д-р Пенчев изтъкна, че динамиката на заболяването предполага и особености в реакцията за ограничаване на заразата.

Що се до PCR тестовете и кой трябва да ги плаща,  Пенчев отговори, че се разработва механизъм кой ще подлежи на тестване.

Общинарка от БСП също с COVID-19

Още 4 положителни проби за COVID-19 в редиците на БСП, разкри директорът на РЗИ. Членовете на партията бяха подложени на масово тестване, след като стана ясно, че депутатът Янаки Стоилов е заразен.

В понеделник бе открита и още една положителна проба - тази на зам.-председателя на столичния Общински съвет и дългогодишен съветник от БСП Милка Христова. 

Така общо заразените депутати от левицата станаха 6.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3666 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ама

2020.06.23 | 10:03

4
Що не вземат проби за простотия!Продажници!

2020.06.23 | 08:52

1
Нищо де БСП имат най големия специалист по виросулогия, другаря МанГъров! Той ще ги спаси! Иначе на заболелите пожелавам и подкрепатана Господ.. за всеки случай!
А бе чувам

2020.06.23 | 09:28

3
че покрай Мангъров и Слави Учиндолски станал спец вирусолог. Мая Костинбродска и тя,забравих и баш летеца...все отбор вирусолози.
Ето една

2020.06.23 | 09:25

2
добра новина. Това го чекахме още в началото на епидемията ама червените бабички някак между капките минаваа.Нищо сега удари по върха на разпадащата се партия. Ай дано ги изпотръшка сичките червени боклуци.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини