Десети пациент с коронавирус от Разградско се лекува в болница в Русе

  • 19 юни 2020 17:39

  • 684
  • 1
Десети пациент с коронавирус от Разградско се лекува в болница в Русе
© Getty Images

Жена на 72-годишна възраст от село Вазово е десетият пациент с коронавирусна инфекция от област Разград, който се лекува в болница в Русе. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Жената е приета за лечение в инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев", като е в тежко здравословно състояние, но не е интубирана. Има и придружаващо заболяване - артериална хипертония.

От края на миналата седмица тя се оплаквала от обща отпадналост, кашлица и задух. За първи път е прегледана в болницата в Исперих, като до там е стигнала с такси. От рентгенографията са установени данни за пневмония. Личният й лекар я насочва към спешното отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград, където й назначават лечение, но без подобрение. Преди три дни жената отново потърсила лекарска помощ в разградската болница, където са й направени бързи тестове за антитела за COVID-19, като резултатите от тях са отрицателни. Тогава била транспортирана от екип на Спешна помощ-Разград, до УМБАЛ "Канев" в Русе. Пациентката имала гадене, повръщане и висока температура. В русенската болница й е взета проба за PCR-изследване, а резултатът е положителен.

Учителка в детска градина и журналист са сред новозаразените от коронавирус в област Благоевград

По данни на жената контактна в дома й е само дъщеря й.

От Областния оперативен щаб в крайдунавския град припомнят, че от началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 27, като 17 от тях са от областта, а 10 - от Разградско. В УМБАЛ "Медика" към момента се лекуват общо шестима пациенти от Разградска област, а в УМБАЛ "Канев" са трима души от същия регион.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:)

2020.06.19 | 18:23

1
Толкова се изтъркахте с ковид 19,че никой не ви коментира,аз ли да ви давам съвети,че няма интерес-или по скоро го кажете на тези които ви диктуват и потдържат,че ще си изгубите сайтчето потъващо-спасете го с антиковид-т.е. не пишете излишни глупости

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини