Йотова към момичетата от „Посланик за един ден“: Говорете на висок и смел глас, не се страхувайте да променяте

  • 19 юни 2020 12:27

  • 273
  • 1
Йотова към момичетата от „Посланик за един ден“: Говорете на висок и смел глас, не се страхувайте да променяте
© Прессекретариата на президентството

Не премълчавайте, говорете на висок и смел глас. Вие сте хората на промяната към по-добро. Бъдете отговорни, в мислите и действията си посягайте към по-трудното, което само на пръв поглед е недостижимо. С този призив вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , се обърна към победителките в „Посланик за един ден“ на голямо онлайн събитие, с което завърши третото поредно издание на инициативата.

Тя се организира от посолството на Великобритания в София, провежда се под патронажа на вицепрезидента и целта ѝ е да окуражи момичета от цялата страна да разгърнат потенциала си. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Йотова и посланик Хопкинс проведоха онлайн среща с победителките в „Посланик за един ден“

Всяка победителка проведе съвместни дейности с дама посланик в България. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , работи с 15-годишната Никол Георгиева от Тутракан. Вицепрезидентът благодари за подкрепата на учителката ѝ по български език г-жа Геновева Стоянова, на директорката на Средно училище „Христо Ботев“ в град Тутракан г-жа Диана Станкова, на кмета на общината г-н Димитър Стефанов, както и на семейството на Никол, че я е възпитало като умно и отговорно момиче.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , определи инициативата като вдъхновяваща и специално благодари на посланик Ема Хопкинс и целия екип на британското посолство за енергията, на всички партньори за съдействието.

„Ваши Превъзходителства, благодаря Ви, че поехте ръцете на тези момичета и чрез Вас те успяха да се докоснат до прекрасните Ви страни. А Вие опознахте България през най-чистия поглед – на младите хора. Убедена съм, че независимо от професионалния Ви път нашата страна ще остане завинаги в сърцата Ви“, подчерта вицепрезидентът Йотова и добави: Тази инициатива ни направи силен отбор.

Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс изтъкна, че без съмнение с такива млади хора България има своето светло бъдеще. Посланикът благодари на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , за силната и вдъхновяваща подкрепа за участничките.

Вицепрезидентът заяви, че момичетата са бъдещите лидери, от които имат нужда България и светът, който днес страда от дефицит на хора, които умеят да увличат в своите идеи, които имат смелостта да чуят друго мнение, различно от своето.

„Моето поколение живя в много по-спокойни времена, в които мирът, толерантността, уважението бяха даденост. През последните години се върнаха с нова сила явления като ксенофобия и национализъм, които сякаш бяхме заличили от историята. Пандемията от COVID-19 ни показа колко е важно да бъдем единни, да си подаваме ръце вместо да се противопоставяме. Само така можем да се преборим и с най-големите опасности“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Приветствието си вицепрезидентът завърши с думите на Мая Анджелоу, борец за граждански права: „Научих, че хората забравят какво си им казал. Хората забравят какво си направил. Но никога не забравят как си ги накарал да се чувстват“.

Илияна Йотова гостува в Тутракан на своята победителка от инициативата "Посланик за един ден"

„Аз никога няма да забравя как се чувствах след работата си с моето момиче Никол от Тутракан, след разговорите с всички вас, скъпи момичета, след финалите през другите години“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът подчерта, че е горда с младите хора на България – знаещи, можещи, смели да отстояват позициите си. „За пореден път осъзнах отговорността на нас, възрастните и тези, които взимат решения, към вас – да ви отворим всички пътища, да ви дадем безкрайно време и пространство, за да покажете таланта и силата, която носите“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бкп в белене!

2020.06.19 | 13:01

1
отвратителна нищоправеща свинкя

Добави коментар

Водещи новини