И днес се извиха километрични колони от автомобили на границата с Гърция

  • 17 юни 2020 11:48

  • 589
  • 0
 И днес се извиха километрични колони от автомобили на границата с Гърция
© Булфото (архив)

Километрични колони от автомобили има и днес на ГКПП "Кулата". Изключително интензивно е движението на граничния контролно-пропускателен пункт, като опашката от леки автомобили е около пет километра, а тази от тежкотоварни - около десет, казаха за БТА от Главна дирекция "Гранична полиция" /ГДГП/. От там посочиха, че пътникопотока се обработва в двете посоки от десет служители на българската гранична полиция на девет гишета и едно мобилно, докато от гръцка страна служителите са общо трима.

Допълнително забавяне има и при влизане на сръбски граждани в Гърция, тъй като те са граждани на трети страни, посочиха от ГДГП. Всеки сръбски гражданин декларира устно пред гръцките полицаи адрес на пребиваване и телефон за връзка. На голяма част от тях се извършват и тестове за COVID-19, съобщиха още от ГДГП.

Тапи на "Дунав мост" и на "Кулата". Гърците въведоха ново изискване за българите

От там призовават българските граждани, които пътуват към Гърция, да използват и ГКПП "Илинден - Екзохи", както и останалите пунктове на българо-гръцката граница, където трафикът не е толкова засилен.

Novini.bg
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини