Децата са станали раздразнителни и тревожни в изолацията

  • 16 юни 2020 19:09

  • 686
  • 0
Децата са станали раздразнителни и тревожни в изолацията
© pixabay

Изследване, представено от италианското министерство на здравеопазването, установи, че децата са станали раздразнителни и тревожни по време на изолацията заради новия коронавирус и са имали проблеми със съня, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Някои от най-малките са плачели неутешимо и развитието им е пострадало. Тези симптоми са били по-изявени в семейства с особено стресирани родители и с възрастни, които са по-застрашени от усложнения при COVID-19.

Ръст на психичните заболявания и пушенето заради изолацията от коронавируса

Изследването е направено от специалисти на детската болница "Гаслини" в Генуа в 6800 домакинства от цялата страна, от които 3251 с деца. Резултатите показват, че 65 процента от малчуганите до шест години и 71 процента на възраст от 6 до 18 години са съобщили за "поведенчески проблеми или симптоми на регресия". Най-честите оплаквания за малките деца са проблеми със съня, раздразнителност и тревожност, а за по-големите недостиг на въздух, нарушен сън и унилост.

Тийнейджърите са си лягали по-късно и сутрин трудно са ставали. В Италия ограничителните мерки бяха въведени на 10 март. Излизането от домовете беше разрешено поетапно от 4 май. Страната е особено засегната от новия коронавирус. Към вчерашна дата заразените са 237 290, а смъртните случаи 34 371.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини