До края на юни ще продължи дезинфекцията в Нова Загора

  • 15 юни 2020 14:01

  • 559
  • 2
До края на юни ще продължи дезинфекцията в Нова Загора
© getty images

До края на юни ще продължи дезинфекцията в Новозагорско, където се готвят за абитуриентски балове, съобщиха от общинския пресцентър. През последните две денонощия в общината има само два случая на заболели с коронавирусна инфекция, каза кметът на Нова Загора Николай Грозев, предаде БТА.

Повечето от диагностицираните през миналата седмица са под домашна карантина, двама лекари се лекуват в старозагорската болница и една пациентка е в тежко състояние в сливенска болница.

Дезинфекцират цялото търговищкото село Подгорица

Ръководството на Общината и Кризисният щаб продължават с мерките за бързото преодоляване на COVID-19, като наложените ограничения ще са в сила до 24 часа на 18 юни. Градската градина ще бъде отворена от петък, 19 юни.

Абитуриентски балове в Нова Загора ще има, заяви кметът, като поясни, че изпращането на абитуриентите ще бъде при спазване на противоепидемични мерки, като дистанция от поне метър и половина, препоръчително носене на предпазни маски. В деня на баловете, 19 юни, централната част на града ще бъде дезинфекцирана два пъти.
Традиция в града е абитуриентите да бъдат изпращани тържествено, минавайки по червен килим и цветна арка, допълни още кметът Грозев.

Последвайте канала на

Novini.bg
559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.16 | 22:29

2
Проверете незаконите простоики незаконите улици колко са мръсни инфекцираите там

2020.06.16 | 22:24

1
Първо и чисти квартал шести от вируса които е с години толкова емръсно че човек може да се зарази веднага

Добави коментар

Водещи новини