Стотици риби измряха във водоем край Тервел

  • 15 юни 2020 13:41

  • 364
  • 1
Стотици риби измряха във водоем край Тервел
© Pixabay

Снимки в социалната мрежа с умряла риба във водоема край тервелското село Жегларци предизвика проверка на Областната дирекция по Безопасност на храните, пише "Монитор".

Големи струпвания на мъртва риба има около бреговете на водоема. Не е ясно дали рибата е отровена, или смъртта е настъпила по други причини.

Според зам.-кмета на Тервел Диана Илиева, никой не знае причината за смъртта на рибите.

„Водоемът е малък, селски гьол, някъде от порядъка на 2-3 декара. Това е бивше селскостопанско съоръжение, използвано преди десетилетия от тогавашното ТКЗС. Водоемът не е отдаден под наем, не се стопанисва от никого, не е зарибяван – вероятно това са направили самостоятелно рибари“, коментира Диана Илиева.

Подаден е сигнал и до РИОСВ – Варна. Служители на Областната дирекция по Безопасност на храните – Добрич, направиха на място проверка и взеха проби за анализ от мъртвата риба.

„За успокоение на хората, веднага ще публикуваме резултатите от пробите, взети от ОД БАБХ,“ подчерта Диана Илиева.

Няколко версии за причината за смъртта на рибата коментираха местните. Едни твърдяха, че токов удар от бракониери е избил рибата; други пък предполагаха, че някой е измил цистерна с отровни пестициди. Трети пък заподозряха липса на кислород във водоема.

Последвайте канала на

Novini.bg
364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рени

2020.06.15 | 14:01

1
Браво БГ. Убийте всичко. И дивеча и рибата и малкото останали животни в личните стопанства. Никога няма да сме като гърците, дори още 100 г. да тичат срещу нас.

Добави коментар

Водещи новини