Защо има хаос с глобите на КАТ?

  • 15 юни 2020 08:17

  • 2810
  • 6
© Кадър Нова телевизия

„Системата на Пътна полиция работи и случаите, в които има разминаване са частни",  заяви пред Нова телевизия Иво Писанов от отдел „Пътна полиция”.

Той обясни, че в над 90% от случаите на разминаване в системата - причината е неправилното попълване на платежното нареждане.

„Насоката ни с тези действия не е толкова към дължимите глоби, а към връчването на електронните фишове", каза Писанов.

„Ако ви бъде връчен фиш – това не означава, че хората не могат да продължат. С връчването на санкциите започва административно-наказателният процес. Проверката, която всеки може да извърши в нашата страница, показва дължимото от вас. Но ако една глоба не е връчена, то тя не е дължима”, допълни той.

По думите му на границите ще бъдат предприети организационни мероприятия, които да облекчат чакането при проверка на данните.

„Ако шофьорът има дължими глоби – отнема се книжката, свидетелство за регистрация и автомобилът се спира от движение. Автомобилът ще се спира от движение само, ако водачът е и негов собственик”, каза Писанов.

Ако пътниците имат дължими глоби те ще бъдат уведомявани, но няма да имат проблем да продължат пътя си. При плащане на глобата чрез онлайн банкиране или ПОС терминал, плащането ще бъде отразявано веднага в системата на МВР.

„Ако се е стигнало до там лицето да има незаплатени глоби, това означава, че е бил недобросъвестен. Той е имал достатъчно време да го направи и не е изпълнил това свое задължение”, завърши Иво Писанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2810 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българин

2020.06.18 | 14:57

6
Даже според мен пътниците не трябва да продължават пътяси а остават на границата докато неси платят глобите или се връщат там от където са дошли

2020.06.17 | 13:47

5
Така е където работят 100% държавни служители!
Ами

2020.06.15 | 10:49

4
Защото в цялата държава е един хаос!Електронно се казва,когато като изпиеш номера на колата на тези таблети дето ги раздадоха на катаджиите и излезе цялото досие на колата.Кога и от къде е купена, има ли катастрофи с нея,платени ли и са данъци и застраховка. После шофьора който е управлява има ли ктижка,има ли нарушения, платил ли си е глобите.Ето това е електронно !!!!

2020.06.15 | 10:13

3
prestapnici az jiveia vav germania opitah da dam adres za korenspondencia sas kat te mi otkazaha tce ne korenspondirali sas cujbina e ako imam globa kak kat shte dokajat tce sa mi ia dostavili na adresat mi nikloi niama parvo da me zadaljava da plashtam neshto za koeto ne sam informniran
alf

2020.06.15 | 09:49

2
"електронен" фиш според КАТ - лист хартия в който няма нищо електронно нисто снимки нито видео нищо което да дава доказателства какво си прегрешил. Крийте си номерата защото масово лъжат яе сте превишили скоростта не им вярвайте това са едни измамници и лепват глоби на хора с чисто досие обикновно
Рени

2020.06.15 | 09:40

1
Защото КАТ са досадни,ненужни и умишлено усложнени.

Добави коментар

Водещи новини