Нова църква ще бъде осветена в Брезе

  • 14 юни 2020 08:00

  • 759
  • 2
Нова църква ще бъде осветена в Брезе
©

В девинското село Брезе ще бъде осветена нова черква, която ще бъде посветена на Свети Йоан Предтеча.Церемонията по освещаването на новия храм, както и архиерейска литургия, ще оглави Пловдивският митрополит Николай.

Строителството на храма започна още през 1995 година.

От тогава до сега се работи за цялото му завършване и обзавеждане, като средствата са предимно от дарения.

Последвайте канала на

Novini.bg
759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.14 | 12:20

2
Това не отговаря на истината, това е плод на емоцията, аз съм чел и голяма част от корана и библията, христянин съм, те се приличат по много от нещата, никога исляма не принуждава на сила да прие вярата, войните на реглиоьна основа в миналото са били за отстояване на позиции, най вече по лично решение на владетелите. Що се отнася за българските мухамадани никой не ги е принуждавал, сами са приели исляма, османската империя е оставила църквите и това че останали на християнската си вяра хора нито са се крили нито някой ги е прогонил!
Ванеса

2020.06.14 | 08:22

1
Хубаво е хората когато се връщат към корените си. По добре късно отколкото никога. Това са много изтрадали хора които са били принуждавани насила да приемат исляма. За да запазят семейството и децата си са се съгласявали да приемат тази вяра или да избягат в друга държава. Господ е един, но хората вярват в него чрез различни религии и обичаи.

Добави коментар

Водещи новини