Ето как тийнейджърите приемат COVID-19

  • 12 юни 2020 13:03

  • 686
  • 1
Ето как тийнейджърите приемат COVID-19
© Pixabay

60 на сто от тийнейджърите в България не смятат, че коронавирусът е опасен за тях, показва изследване на УНИЦЕФ България сред младежи на възраст 15-18 години.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Две трети от участниците в проучването споделят, че са гневни заради наложените рестрикции, а почти половината приемат обстановката като лъжа и манипулация.

Целта на проучването е проследяване на чувствата, познанията, поведението, нагласите и вярванията на учениците, свързани с вируса и наложените от властите предпазни мерки.

Оказва се, че младежите са разделени по въпроса колко опасен е вирусът - почти половината определят ситуацията като много опасна, около 40 на сто смятат, че всичко е лъжа и измама, а 1/3 приемат реалността с насмешка.

По отношение на обяснението за COVID-19  две трети от тийнейджърите смятат, че това е ново биологично оръжие и контролиран експеримент за намаляване на населението на света, но не го свързват нито с 5G технологиите, нито с интересите на фармацевтичните компании, не го смятат и за социален експе­римент.

Въпреки негативните нагласи повечето младежи спазват наложените ограничения - над 60% от запитаните не излизат навън, почти 90 на сто носят маски, а близо 80 на сто спазват всички ограничения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.12 | 13:18

1
Промихте им мозъците на децата!изроди мръсни!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини