Шефът на ГДБОП: Възможно е Йордан Динов да е убит от длъжник

  • 11 април 2012 14:34

  • 1975
  • 0
Шефът на ГДБОП: Възможно е Йордан Динов да е убит от длъжник
© Булфото

Заместник-главният секретар на МВР и директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна заяви, че всички служби на МВР са обединили усилията си за разкриване на убийството на благоевградчанина Йордан Динов, извършено неотдавна в столицата. Това той заяви в отговор на въпрос на пресконференция в Областната дирекция /ОД/ на МВР в Благоевград, където присъства на отчета й за 2011 г.

Ние нямаме нищо общо с политиката и си вършим професионално работата, каза той по повод на някои политически коментари след това престъпление. Политиката нас не ни касае, но за съжаление голяма част от политиците използват и се упражняват върху нашата дейност - и който разбира, и който не разбира, допълни Флоров. Разкриването на едно такова престъпление, по думите му, е доста сложно нещо и е свързано с доста усилия. Всички служби, които извършват оперативна дейност, са ангажирани с подпомагане на дейността на СДВР по този случай.

Ние като оперативна служба ще ги подпомогнем информационно по отношение на дейността на Динов, евентуални конфликти и евентуални мотиви за извършването на това престъпление, каза директорът на ГДБОП. Всичко, което е необходимо, е предприето, колегите работят почти денонощно, каза той. Флоров допълни, че се работи по всички възможни версии за убийството на Динов. Той счита, че едва ли с убийството му ще решат проблемите си и негови конкуренти в букмейкърската дейност. Несменяеми и незаменими хора няма. Според нас и според колегите тука най-вероятно един от възможните мотиви е неуредени финансови взаимоотношения и то за сериозни суми. И най-вероятно не той е дължал пари на някого, а някой е дължал на него пари. Имайки предвид неговата дейност, това е съвсем възможно и съвсем вероятно, коментира Флоров.

Според него действията на МВР и другите правоприлагащи организации спрямо организираната и конвенционалната престъпност са създали неблагоприятна обстановка за хората, които извършват този вид престъпна дейност. "Затвориха се доста ниши, в които те финансово са облагодетелствани, коментира той, и в момента тези хора са изпаднали в състояние, в което нямат финансови приходи, и за елементарни мотиви и за елементарни средства се извършват такива тежки престъпления.

БТА
1975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини