Арх. Захариев за скандалния проект на "Алепу": Едно обикновено противосвлачищно съоръжение и нищо повече

  • 10 юни 2020 08:09

  • 4620
  • 24
Арх. Захариев за скандалния проект на "Алепу": Едно обикновено противосвлачищно съоръжение и нищо повече
© Кадър бТВ

Архитект Ангел Захариев, коментира скандалния проект на плажа „Алепу“. В сутрешния блок на бТВ той обясни, че не иска да се оправдава, камо ли да се защитава.

Припомняме ви, че арх. Захариев е част от фирмата, която е отговаряла за проекта на "Алепу", който предизвика скандал в обществото ни.

 

Костадин Паскалев пред novini.bg: За безобразието в Алепу, отговорност носят инвеститорите, общината и РДНСК

 

В предаването „Тази сутрин“ бяха показани снимки, които разкриват има ли природа там преди строежа. Стана ясно, че снимките са предоставени от арх. Захариев.

Той разкри, че не знае какви са причините за унищожената природа.

По думите му, изключително неверни термини като подпорна стена и укрепително съоръжение са използвани в медиите. Арх. Захариев разкри, че на „Алепу“ сега се вижда едно противосвлачишно съоръжение, като вариантът, по който изглежда сега е избран от самия строител. Целта на това съоръжение е да запълни липсата на земната маса.
Той поясни, че има десетки изливни пилоти. А за шахтите за асансьори обясни, че идеята  е била от тях да се използват бъдещите сгради отгоре.

Относно какво представляват тези пространства, които приличат на стаи, архитектът обясни, че това са просто празни кухи пространства и нищо повече.

 

Булфото

На въпрос защо все пак е избран този вариант, той отговори, че не може да отговори, защото има геодезисти, строители и инвеститор. Арх. Захариев разкри, че професори в тези сфери са изказали мнението си.

Иначе преди това съоръжението свлачището е продължавало да действа и пътят е бил застрашен.

Сега, той сподели, че не се строи там поради няколко причини. Проектът е направен през 2017 – 2018 година.

Арх. Захариев не знае защо е спрян проектът през 2019 година, документът за това не е виждал никога, но разкри, че свлачище активно вече няма. Това именно показва този акт 16 - въвеждането на експлоатация на конструкцията, обясни той и поясни, че бетонът не се нуждае от асансьор, за да подпира земната маса.

"Нито за собствеността на имота, нито нещо друго аз мога да коментирам, само съм проектирал", обясни архитектът и изрази надежда инвеститорът да даде пресконференция.

В края на разговора, той заяви, че специалисти по земна механика могат да разкрият повече подробности за свлачището.

Относно вицепремиер Екатерина Захариева, арх. Захариев каза, че за пореден път обяснява защо е мъж на жена си и обясни, че те имат брак много преди да влезе Захариева в политиката. "Нито аз се меся в нейната работа, нито тя в моята", завърши той.

 

Кадър бТВ

Последвайте канала на

Novini.bg
4620 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
мирише

2020.06.25 | 17:48

24
конфликт на интереси - оставка
x

2020.06.12 | 00:15

23
Като гледам снимките ми се струва, че преди няколко години някой булдозер е "помогнал" там да се случи свлачище в точното време.
ХихиСмешници

2020.06.11 | 15:54

22
Ето такива плашоци , си правят каквото си искат. Почти всички са с купени дипломи.Този и на мъж не мяса,и милиони да имат те не им отиват отрепки.
ком24312

2020.06.10 | 23:37

21
Супер е този хотел на Алепу. Така и така ще има 15-20 метрова стомано-бетонна стена, която би ставала само за графит. От ляво има хотелски комплекс с къщички, дали хотела ще е един или два, няма голямо значение. Сега плюете, но след време това ще бъде давано за пример в архитектурните учебници. Като идея имам покрива на този хотел да е на нивото на асфалтовия път и да е оцветен паркинг, съвсем сериозно. Все пак е на Шофьорсия плаж. И името на хотела да е "Шофьорски Плаж".
стр. инж.

2020.06.10 | 13:58

20
Нахалство! Продължават разни "специалисти" явно замесени в строежа да ни баламосват! Това не били стаи, а "кухи пространства". От ясно по-ясно е, че тези кухини в крайния строеж ,ще бъдат запълнени от стаи и помощни помещения, обслужвани от асансьорите! За да шикалкавят замесените с тези тъпи обяснения, явно строежът не е на случаен инвеститор, и те сега хъката-мъката, се чудят какво да кажат....! /може би Цветелинка !!!??, или др. Пешев иска да си свържи комплекс" Св.Тома" /вляво/ с морския бряг!
Гого

2020.06.10 | 11:18

19
Тия ни правят на маймуни!Всичко е лични интереси и облаги. И архитекта и Жена му са в кюпа.Ах колко са достойни и невинни. Божков 30 години си вее коня и никой не нищо не знае. Три мандата на Борисов и той нищо не знае.Корупция ни залива отвсякъде.
Тъпомер

2020.06.10 | 11:05

18
,,Това не са стаи,а просто-празни,кухи пространства..." Тоя счупи тъпомера в по-висока степен,дори и от...жена си...:)!

2020.06.10 | 10:25

16
Интересно кой е собственика на този хотелски комплекс, та цялата държавна машина е впрегната да го защитава. И децата даже виждат, че построеното до тук ще бъде част от по-голям хотелски комплекс, който ще се доизгради. Тези "кутийки" ще са част от помощните помещения на комплекса.
1

2020.06.10 | 10:39

17
''Главболгарстрой"-Холдинг-олигарха Симеон Пешов.
Там

2020.06.10 | 10:24

15
Никога не е имало свлачище. Проверете в Геозащита кога е регистрирано като такова и ще се изясни картинката. Отдавна в тази държавна фирма се е настанили корупцята.

2020.06.10 | 10:16

14
Нагляр като жена си

Добави коментар

Водещи новини