Събират дарения за жени и деца, жертви на домашно насилие

08 юни 2020 17:04

Събират дарения за жени и деца, жертви на домашно насилие
© pixabay
515 0

"Асоциация НАЯ" - Търговище започва дарителска кампания за 50 жени, пострадали от домашно насилие и за техните деца. Инициативата набира съмишленици в платформата Helpkarma, където всеки може да дари средства, съобщиха от ръководството ѝ.

"Всички ние бяхме засегнати от извънредната ситуация в страната. Пандемията ни отне сигурността, работата, пътуванията, социалните контакти. Тепърва ще ни е необходимо време, за да възстановим живота си, такъв какъвто беше преди кризата с COVID - 19. Има хора за които това ще е изключително трудно и дори невъзможно, без да получат подкрепа. Такива са жените, жертви на домашно насилие, които сами отглеждат децата си. За тях в момента е голямо изпитание да осигурят дори най-необходимото", обясняват от Асоциация НАЯ, пред БТА.

Десет години затвор за жестоко убийство в с. Косово

Кампанията разказва историята на 36-годишната Мария, която години наред пази тайната на домашното насилие.

"Човекът, когото обичах повече от всичко на света, ме нараняваше най-жестоко. Не искам да разказвам за унижението, заплахите и побоите, след които винаги получавах букет червени рози", разказва Мария, зад чието променено име стоят истинските истории на още много жени.

"Това са силни и смели жени, оцелели в тежки и страшни ситуации, в които много хора биха се предали и загубили надежда. В момента имат нужда от вашата подкрепа, за да продължат новия си живот", апелираха от НАЯ.

От организацията се обърнаха към бизнеса и лични дарители, за да наберат необходимата сума от 5 000 евро. С парите ще бъдат закупени храни, лекарства, перилни и почистващи препарати, дрехи и обувки; ще се осигури медицински прегледи и лечение; ще се платят сметките за квартира, ток, вода, телефон и др. на 50 жени и техните деца.

Мая Йорданова
515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини