ИЗВИНЕТЕ СЕ!

  • 03 юни 2020 09:30

  • 12236
  • 0
ИЗВИНЕТЕ СЕ!
© булфото

Коронавирусът не дойде. Не дойдоха и крокодилите от вица. Крокитата не дойдоха, защото някой е ръсил пясък, а първото – защото всички носехме маски.
    

Участвахме в този цирк в ролята на дресирани овце. Представление на глобално ниво.  Вменяваше ни се персонална отговорност за опазване на цивилизацията. Отговорност за евентуалната мъчителна смърт на хора, които обичаме.
    Сега сме живи. Коронавирусът някак странно изчезна, но още има сводки за неговите похищения. Партенката за края на човечеството все по-вяло се подхранва с втори вълни, фатални вирусни мутации и злокобни завръщания в неудобно за нас време. 
    Живи сме, но сме леко изтръпнали финансово. Какво говоря?! Някои от нас направо са фалирали. Уволнени. Малкият им бизнес е съсипан. Отношението към тези хора е като към потенциално мъртви. Като „сталински самовари“ (направи справка в гугъл). Периодично по малкия екран излизат някакви самозабравили се папуняци и обясняват на журналисти с мисирски рефлекси, че за всички обеднели има предвидени кредити и т.н. финансови инструменти, които в едно по-честно време щяха да се наричат с правилното им име – подигравки и издевателства. Освен това ни се вменява, че икономиката ни е в растеж. И макроикономически (когато някой произнесе думата макроикономически, един икономист получава оргазъм) нещата не седят зле. Ако ти си фалирал, то някои производители на гел, спирт или маски, са направили пачката. Така е в капитализма.
    Освен това и Европа ще ни помогне. Чува се за някакви хипотетични милиарди, които на всички ни е ясно, че ако тръгнат към България, още на държавната граница ще направят остър завой в посока най-близката офшорна зона. Но това е друга тема. За безработния глупец ще остане награда, че заради битката му с коронавируса, след няколко години ще е без къща, защото няма да може да си погаси корона-кредитът. Знам, че не е весело, но за сметка на това е гадно. Но така е в капитализма – овците ги стрижат, а накрая ги колят.

Мутафофили и мутафофоби
    Нека се върнем на опустошителната пандемия, която се зададе с невиждана ярост и остави след себе си яко трупове. Напълни колоните с хладилни камиони и задръсти моргите.
    Смееееех! Смеееех, дами и господа.
    От един месец следя смешните сводки, в които се обявяват починали от коронавирус, ама със съпътстващи тежки черепно мозъчни травми или съпътстващ рак или съпътстващ инфаркт. Голямо съпътствие пада. С нетърпение чаках новината за тежката самолетна катастрофа, в която всички са загинали от коронавирус, но за щастие нямаше такава.     
    Гледах и репортаж, в който докторите от първа линия (тези, които ги накараха да ходят като космонавти и ги показваха като мечки) не са получили обещаните им пари. Нямам представа какво са им обещавали, но разбирам. Ако не е ясно ще поясня – прецакани са. Най-много да ги обезщетят с по един кашон от вече никому ненужните маски. Но така е в капитализма.
    Чудя се как ще приключи всичко? Защото е време да приключва. Защото няма трупове без трупове, смърт без смърт и пандемия без пандемия.  Всичко беше преекспонирано до лудост, а финалът се явява и като мащабен тест за интелигентност. 
    Моля ви, нека приключи с едно официално ИЗВИНЯВАЙТЕ. Не търсете статистически еквилибристики за излизане от положението. Извинете се и толкова. Извинението пари не струва. 

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
12236 0

Водещи новини