Каракачанов: Въпреки пандемията, нека сведем глави пред паметта на дедите ни

  • 30 май 2020 10:51

  • 1280
  • 10
Каракачанов: Въпреки пандемията, нека сведем глави пред паметта на дедите ни
© Facebook

Въпреки пандемията, нека сведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата свобода. Това призова във Фейсбук страницата си вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Идеята на вицепремиера идва поради забраните за събиране на големи групи от хора, наложени от противоепидемичните мерки, които ще осуетят традиционните Ботеви чествания на Околчица и в цялата страна.

"Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България", категоричен е още Каракачанов в своето предизвикателство, което отправя към всички българи.

Ето и пълния текст във Фейсбук страницата му:

След няколко дни е 2 юни. Ден, в който  почитаме паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.

Всяка година сме свикнали да бъдем част от големите чествания в цялата страна, но тази година, поради пандемията и наложените противоепидемични мерки, това няма да е възможно.

За мен, като патриот и историк, като министър на отбраната и председател на ВМРО, която е продължила делото за освобождението на България и след 1878 г., е въпрос на дълг и чест да отправя към всички българи призив да отдадем своята почит на загиналите наши сънародници за свободата на Родината ни.

Ето защо Ви призовавам на 2 юни всеки един от нас да положи цветя и да сведе глава пред най-близкия паметник или паметна плоча, посветени на саможертвата на нашите деди. С този жест ще покрием с цветя повече паметници и ще почетем паметта на всички, дали живота си за нашата свобода.

Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България!

Нека на тази паметна за българите дата – 2 юни, покажем единение. Българският народ е силен, когато е обединен!

Последвайте канала на

Novini.bg
1280 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
КРАДЕЦ и ПРЕСТЪПНИК

2020.05.30 | 11:40

3
ОТ ШАЙКАТА. ВЪВ ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ЗАЕДНО СЪС ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА МЪРША.

2020.05.30 | 14:20

10
Да едват турците и сомунистите на власт!
Honda

2020.05.30 | 14:01

8
Каква пандемия бе глупак.Докога ще лъжете народа.Нещастен клоун.

2020.05.30 | 14:19

9
Каква пандемия, казваш - питай интубираните и умиращите от задушаване. Те са около 20 на милион тук и 600 (!) на милион в Атглия. Тая разлика не е възникнала с помощта на идиоти като теб, а въпреки!
Chudo

2020.05.30 | 13:28

7
Мани ги тия правят са на патриоти и народо спасители, но първи за манджата и в кражбите , хайде наздраве !

2020.05.30 | 12:27

6
Ама тумбак отпра, и преди имаше, ама от както е министър ще му се отпори костюма. Костюмите сигурно ги сменя след всяко ядене?

2020.05.30 | 12:14

5
М Ъ Р Ш И! Народът ви мрази и презира!!! Всички сте за панделата, измет крадлива! Кой ти дава право, да призоваваш народа, ти и всички вие - българоубийци и предатели, които го доведохте до гладна смърт и унищожение? НАРОДЕН съд и народен линч за всички вас, от Герб, ВМРО, БСП, СДС, ДПС, НФСБ и народните изедници от парламента!
Мммммммм

2020.05.30 | 11:49

4
Нямат срама тия от ОПДПС заради такива като тоя и националните празници намразиха хората. Предадоха Левски и България,не ли?
Отвратен

2020.05.30 | 11:38

2
Ченге!
Yamaha

2020.05.30 | 11:26

1
Предизборно се активирахте всички от управляващата банда, хитри лисици сте, винаги печелите хъм бивши агенти на комунизъм и хъм нови демократи, хъм уж сте нациолисти хъм богати !

Добави коментар

Водещи новини