3 милиона лева инвестира Исперих за най-важните пътни артерии в града

  • 30 май 2020 10:37

  • 1483
  • 1
3 милиона лева инвестира Исперих за най-важните пътни артерии в града
© Община Исперих

Община Исперих инвестира над три милиона лева за ремонти на най-важните пътни артерии в града, съобщиха от местната администрация.

С рехабилитацията на уличната мрежа очакваме сериозно да се облекчи движението на моторните превозни средства и хората да си поемат глътка въздух, е заявил кметът Белгин Шукри, който е инспектирал обектите.

Цветни лехи ще красят центъра на Исперих

При проверката е било установено, че изпълнението на ремонтните дейности на улиците в града напредва. Компрометираната асфалтова настилка по ул. "Средна гора", която е една от знаковите улици в града, вече е изцяло подменена. С бързи темпове върви и реконструкцията на ул. "Христо Ботев". В момента се фрезова старата асфалтова настилка. Платното се подготвя за асфалтиране. Успоредно с това се извършва подготовка на уличната основа на участъка около триъгълника пред Пътното. Извършено е чакълиране и предстои асфалтирането му, предаде БТА.

Полагат се нови бордюри по улиците "Хан Аспарух" и "Искър". Предстои двете улици да бъдат изцяло преасфалтирани и да се подмени с нова старата и износена тротоарна настилка по ул. "Хан Аспарух".

С полагане на два пласта асфалтова смес преди дни приключи и ремонтът на ул. "Родопи".
Убедени сме, че с общи усилия, с отговорност и с дисциплина ще променим облика на града, е коментирал кметът, цитиран от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
1483 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2020.05.31 | 22:25

1
Зад църквата също трябва преасфалтиране.

Добави коментар

Водещи новини