Добричкият зоопарк предлага безплатно посещение в Деня на детето

  • 29 май 2020 14:08

  • 501
  • 0
Добричкият зоопарк предлага безплатно посещение в Деня на детето
© Pixabay (архив)

Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще работи с безплатен вход за всички посетители в Деня на детето - 1 юни. Екипът на зоопарка ще следи да няма струпване на хора, няма да се допускат празненства или пикници, съобщи директорът му Християн Христов. На входа на зооцентъра ще бъде поставен дезинфектант за ръце.

Зоологическата градина беше затворена по време на извънредното положение. Още в първия ден от възстановяването на посещенията преди две седмици, над 400 малки и големи любители на природата дойдоха да се порадват на животните, които го обитават.

Община Ямбол ще подари на децата 600 билета за цирк

Около 360 животни от 74 вида обитават зоопарка с площ от над 160 дка. Животните са в размножителен период и първите бебета вече са налице. В момента стадото с коне на Пржевалски е с най-голямата си численост досега - могат да се видят 7 екземпляра и ще продължи да се увеличава - майки съвсем скоро ще станат две от кобилките. Бебета очакват и други семейства - понита, кошути, муфлони, както и папагалите.

Добричкият зоопарк продължава да работи като спасителен център. От години тук се отглеждат пострадали птици и животни, като от есента има и новоприети пациенти. Над 20 пернати нощни ловци са спасени в зоопарка м.г.

Преди броени дни на грижите на екипа му бяха поверени още 2 малки щъркела, 2 новоизлюпени ушати сови и сладководни костенурки.

Последвайте канала на

Novini.bg
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини