Гледай на живо

Евро 2020: Словакия - Испания 0:5

В Хасково протестираха срещу застрояването на парк

28 май 2020 19:47

В Хасково протестираха срещу застрояването на парк
© Булфото (архив)
737 1

Жители на Хасково излязоха тази вечер на протест срещу застрояването в един от най-големите паркове в града - "Ямача". Кметът на Хасково Станислав Дечев и протестиращи са провели среща вчера, на която са набелязани мерки за справяне със ситуацията, съобщи градоначалникът.

Организатор на протеста е актьорът Янко Митев, който обясни, че проблемът бил заложен още през 2000 г, когато земята била актувана от тогавашната областна администрация като собственост на ТКЗС. По-късно теренът бил продаден на частен инвеститор, парцелиран, а преназначението му било променено.

Кметът Станислав Дечев съобщи, че част от имотите в парка вече са публична общинска собственост, а не както досега - частна общинска собственост.

Мога да успокоя обществото, че общинските терени са само и единствено за паркова среда, каза още Дечев. Той допълни, че първата стъпка е разговор със собственика на частния имот, за да се види неговото намерение и тогава да се проверят всички механизми за разрешаване на проблема. Решение винаги има, допълни още той.

Янко Митев информира, че се подготвят писма до Министерски съвет и до Омбудсмана.

Novini.bg
737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
църен делянчо гейчето

2020.05.29 | 08:30

1
ще строимЕ,и ще покрадваме,а бълъците дъ гу дуът

Добави коментар

Водещи новини