В област Търговище 293 души са започнали работа през април

В област Търговище постъпилите на работа през април са 293 души. На първичния пазар, въпреки условията на ограничения, въведени с извънредното положение, са постъпили 230 безработни - от тях 144 с посредничеството на бюрата по труда, показват данните на Агенцията по заетостта.

На субсидирани работни места по мерки, програми и схеми на ОП "Развитие на човешките ресурси" за работа са сключени договори за 13 безработни. Новите електронни услуги и възможностите за дистанционна комуникация, т.нар. "скоростни канали" за работодатели и търсещи работа, въведени в бюрата по труда от началото на извънредното положение, съществено допринасят за постигнатите резултати, посочват от институцията.

Над 123 000 безработни са започнали работа през първите 6 месеца на 2019 г.

Общият брой на безработните в бюрата по труда в Търговище, в Попово и в Омуртаг през април е 6327. Спрямо март регистрираните са с 665 души повече или се отчита ръст от 11,7 процента.

Равнището на регистрираната безработица в област Търговище през април е 12,9 на сто. Сравнението на месечна база показва увеличение от 1.4 пункта, а на годишна база увеличението е с 2.5 процентни пункта, от 10.4 на сто в края април 2019 г. на 12.6 на сто тази година.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет