Огнян Минчев: Взривното и хаотично излизане от карантината може да се окаже преждевременно

Излизаме доста хаотично и взривно от карантината, да се надяваме – успешено. Мерките бяха взети навреме, но много бързо се вдигат. Целият забързан ритъм може да се окаже преждевременен. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Огнян Минчев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18400

В българското обществено мнение се формираха две партии - партията на тези, които подкрепяха мерките и партията тези, които са против тях. Не е справедливо, че хората, които бяха против карантината, решиха да вземат реавнш и да победят в общественото мнение, казвайки, че карантината е била огромна грешка. Не мисля че е справедливо спрямо всички хора, които жертваха нервите си, работата си, финансовата си стабилност, многото лекари, които жертваха времето и усилията си, лекарите, които жертваха живота си, да се говори, че всичко това е било напразно. Ние спасихме българското общество от това вирусът да се разпространи и да нанесе много по-големи поражения, подчерта Минчев.

Партията на отрицателите казва, че привържениците на карантината са такива, защото са се уплашили. Когато има заплаха, страхът не е нещо странно или срамно, добави той.

Кирил Ананиев обяви за какво ще се отнася следващото отпускане на мерките

 

Много позитивно беше, че за първи път от много време българите се обединиха и тръгнаха в една посока, обща за всички. По този начин те предотвратиха опасността. Вирусът можеше да направи много по-големи бели, отколкото направи. Българското общество прояви солидарност към своите майки и бащи, баби дядовци, към съгражданите си, към българския народ като такъв. Това е нещо много ценно, това едно достижение на тази карантина, която измъчи всички ни, посочи политическият анализатор.

Политиците продължиха своите дебати, използваха кризисната ситуация, за да лансират по-усърдно своите собствени интереси, което влезе в контраст със солидарността, която проявиха хората един към друг. Политиците проявиха и много широк опортюнизъм, включително и управляващите, коментира Огнян Минчев.

Държавата има много важна роля в едно общество в условията на криза. От началото на март до средата на май хората у нас получиха такава подкрепа от държавата, заяви политологът, като добави че кризата с коронавируса ще доведе до повишаване на ролята на институциите в бъдеще.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18400

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.05.23 | 08:15
  tva da ne e repeticiq predi voina-mai natam otivat neshtata?
 2. 2020.05.23 | 06:16
  Тоя пък... Ами върви и се затвори за следващите няколко години !
 3. 2020.05.23 | 02:50
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в >>> Sexcris.Com
 4. 2020.05.23 | 01:12
  Bob li hvarlq. Tova moje onova moje. Vsi4ki gadaqt. Kade bqhte 2003 ta godina?
 5. 2020.05.22 | 23:49
  Чат безплатно с жени над 30! Регистрирам!Чат безплатно с жени над 30! Регистрирам! gеtbаdgirl. соm
 6. 2020.05.22 | 19:49
  Минчев е докторррррр вирусолог ахааааа
  1. 2020.05.22 | 20:48
   от Шайката-милионер.
  2. 2020.05.22 | 20:33
   ... И най вече - верен юдо-масон ски слуга.... На такива хора им доставя садистично удоволствие да ги ограничават и манипулират...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет