Жителите на Брезница продължават с протестите срещу българския директор на училището

  • 10 април 2012 10:07

  • 1407
  • 1
Жителите на Брезница продължават с протестите срещу българския директор на училището
©

От утре протестните действия на родителите в селото срещу назначаването на новия директор на училището, съобщи пред журналисти председателят на инициативния комитет Ахмед Чолак.

Вече втори ден протести не се провеждат, но въпреки това децата не влизат в класните стаи. „Опитахме се да предоставим на учениците, които са 12 клас среда, в която да учат. Вчера бяха в пригодена за учебни занимания стая в читалището, но директорът не допусна учителите да изнесат уроци”, каза Ахмед Чолак.

Все още началникът на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Ивайло Златанов не е проявил желание да се срещне с комитета. Единствената осъществена среща с началника на РИО-Благоевград е била под натиска на комитета, когато Златанов е бил на посещение в училището в Брезница. Тази вечер ще се състои общоселско събрание, на което ще се обсъдят бъдещите действия на жителите на селото.

Последвайте канала на

Novini.bg
1407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2012.04.12 | 09:20

1
Е тия вече станаха нагли, абе ей помаци неграмотни, ако нещо не ви харесва отидете при "братята" ви турци да видите как ще ви посрещнат там и дали ще можете да гъкнете както си позволявате тук. Колко пари или кюфтета ви раздадоха ДПС за да си спрете децата от училище. Изкарали децата на протест, те сигурно не знаят кой е директор но протестират. Вие какво искате да се чувстваме като малцинство в собствената си държава, разбира се че директорът трябва да е българин щом е българско училището!

Добави коментар

Водещи новини