Националната галерия отваря от днес за индивидуални посещения

14 май 2020 08:25

Националната галерия отваря от днес за индивидуални посещения
© Pixabay
709 0

Националната галерия отваря от днес за индивидуални посещения, съобщиха от културния институт. Единствено Kвадрат 500 остава затворен до второ нареждане, тъй като условията за съхранение на произведенията на изкуството в сградата се поддържат от система за централна климатизация, обясняват от Националната галерия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23479

Двореца, Музея за християнско изкуство, Музея на социалистическото изкуство, Софийски арсенал - Музея за съвременно изкуство, както и къщите музеи на Вера Недкова, Иван Лазаров и Андрей Николов са отворени за посещения, но при задължителни предпазни мерки, продиктувани от епидемичната обстановка в страната, уточняват още от Националната галерия.

В Севлиево отварят музеите, галериите и библиотеките

Според новоустановения ред посетителите както и информаторите в залите трябва да носят предпазни маски и да дезинфекцират ръцете си на входа.

Достъпът до касите ще се осъществява поединчо и при спазване на дистанция. При разглеждането на експозициите също трябва да се спазва дистанция, както и сервизните помещения да бъдат ползвани поединично, обясняват още от Националната галерия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23479

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
709 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини