Здравко Димитров благодари на пловдивчани и на медиците в битката с коронавируса

  • 13 май 2020 14:46

  • 893
  • 0
Здравко Димитров благодари на пловдивчани и на медиците в битката с коронавируса
© Здравко Димитров - Зико, фейсбук

По време на днешния онлайн брифинг кметът Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на - Зико изрази своите благодарности към пловдивчани, като заяви, че именно тяхната дисциплинираност и отговорност е спомогнала градът успешно да премине през извънредното положение.

Градоначалникът благодари на медиците, на дарителите, на полицията, на общинските предприятия и медиите, които бяха на предна линия и помогнаха да се справим по време на кризата.

Общинското образование се оказа напълно подготвено да мине към онлайн обучение. Пловдивската образователна система е напълно дигитализирана и към момента има работещи 30 000 акаунта и 5 000 онлайн класни стаи.

Според председателя на общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов, адекватните мерки в общинското здравеопазване в Пловдив също са дали резултат. За много кратки срокове медиците от общинските здравни заведения бяха обезпечени с лични предпазни средства, а две от болниците – „Св. Мина“ и „Св. Пантелеймон“ успешно трансформирани, така че да могат да приемат леки и среднотежки случаи с COVID-19.

Кметът на Пловдив с отличие за грижа към хората с редки болести

Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев посочи, че Пловдив е един от първите, въвел антикризисни мерки за бизнеса.

Предстои да бъде гласувано от Общински съвет предложението на Общината - от 13 май до 31 август 2020 г. да бъдат освободени от "тротоарно право" обектите, които бяха затворени за извънредното положение.

Предвидено е намаление с 50% на наема на заведения, помещаващи се в общински имоти, които по време на извънредното положение са извършвали дейност в намален обем, като са приготвяли храна.

По думите на зам.-кмета Анести Тимчев Община Пловдив успя да се погрижи ефективно и за едни от най-засегнатите групи – социално-слабите, самотните хора и хората с увреждания. Преди дни Пловдив стана един от първите градове, в който стартира програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“ за 250 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини